Xperia Z5 Premium - 4K felbontású kijelzővel ellátott okostelefon a Sony-tól

Címkék

A Sony egy prémium kategóriás, Android 5.1-et futtató mobiltelefont jelentett be 4K felbontású kijelzővel. Specifikáció:

  • 5.5” 4K Triluminos Display
  • 23 MP camera with Hybrid Autofocus (0.03 sec)
  • Up to 2 days battery life (3430 mAh)
  • Qualcomm® Snapdragon™ 810, 64-bit Octa-core
  • Waterproof and dust tight (IP 65/68*****)
  • Single SIM, Nano SIM
  • Up to 200 GB microSD™ card
  • Google Android™ 5.1 (Lollipop), 64-bit
  • Chrome, Black, Gold color

[ weboldal | full specs | The Verge cikk ]

Hozzászólások

:-(

Ajánljatok jóminőségű, 4.2"-es telefont. Ez van most, és ha váltok, nem akarok akkora tepsit, amik mostanában divatosak.

Kis hibaja, hogy 4.3-as. ;) Jo nem mondom, hogy ez szamit, de akkor se 4.2-es. Egyebkent ahogy korabban irtam, a telefon meretet erdemes csekkolni, nem a kijelzo meretet! Erhetik meglepetesek az embert.

Az S4 mini-bol egyebkent kiadtak iden egy ujat. Kb ugyanaz mint a regi, csak a CPU-t upgrade-eltek, kicsit szerencsetlen, hogy a nem lett mondjuk "S4 mini B", vagy valami hasonlo neve, sok heleyn "value edition"-kent is hivjak.

gsmarena.com: S4 mini (2013) vs S4 mini (2015)

Kíváncsi vagyok meddig bírja az aksija :) Egyébként azon kívül, hogy meg tudják csinálni a 4K felbontást ekkorában nem igen sok értelme lehet szerintem egy ekkora méretű kijelző esetén.

Lehet, hogy azóta kivették, vagy annyit ér, mintha ott sem lenne: http://www.soyacincau.com/2014/09/18/sony-xperia-z3s-intelligent-active…
"The Sony Xperia Z3‘s camera does not come with an Optical Image Stabilisation which is currently offered on the Galaxy Note 4 and the iPhone 6 Plus. However it does come with a SteadyShot feature which was proven to be incredibly good on the previous Xperia Z2."

Itt egy összehasonlítás egy rendes fotós oldalról: http://connect.dpreview.com/post/7285707615/dpreview-recommends-best-sm…
Az Xperia Z3 még a Z1-nél is rosszabb, a Samsung Galaxy S3 szintjén van. Nincs is egy kategóriában az élmezőnnyel.
Ezen a teszten pedig szinte minden szempontból az utolsó: http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-Samsung-Galaxy-Note…

Azért szégyen ez, mert amúgy a tükörreflexes, vagyis manapság inkább ILC-nek hívott gépek kategóriájában a Sony évek óta veri a Nikon-t és a Canon-t is. Tehát valószínűleg tudnának kamerát csinálni, ha akarnának.

Semmi értelme ekkora méretnél, szimpla marketingfogás.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

A 4K-nak nem látom értelmét. Max. lehet rá rángatni a cerkát a haverok előtt. Mondjuk a nano simet sem értem mi a ráknak egy tepsifonba. Csak hogy rohangálhassak új sim kártyát venni.
Amúgy teccik' Lehet, hogy ha értelmes keretek közé szorul az ára, bepróbálkozom egyre.

--
openSUSE 13.1 x86_64

Az 5.5" az 4k-nál is csak 5.5" :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Ha legutobb jol szamoltam, mar HD -nak sincs erteleme telefon meretu kijelzon.
a, Olyan kozelrol nezed a cuccot, hogy mar nem tudsz fokuszalni
b, A szem szog felbontasa kisebb, mint ami pixel surusegbol adodna az adott tavolsagon.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Mondjuk ez a szögfelbontás érdekes dolog, anno emlékszem én is, hogy jól elmondták középiskolában, hogy az pal meg az ntsc felbontás az jó úgy, mert ki van ebből számolva, aztán valahogy mégiscsak másképp néz ki egy 1080p. :)

Nyilván a pal is alá volt számolva, de azért szerintem ebben vastagon benne van, hogy mérnökék egy erősen egyszerűsített, és nem is feltétlen pontos input alapján mondogatják az ilyesmit...

A PAL meg NTSC tökéletes felbontás, csak az így magában ugye semmit se jelent :D A képernyő mérete és a szemlélő távolsága még bejátszik, azokat meg hogy hogyan döntik el, milyen (hamisított, hogy jó legyen, hihi) statisztika alapján, már egy bőven ingoványos talaj.

Nyilván ez az akkori képernyő méretekre és a KSH átlagos nappali méretek statisztikára volt alapozva :D és természetesen sokváltozós. Amit mondani akartam, hogy az észlelési szög paramétert az ilyen kiszámoltuk, biztos hogy nem látsz semmit jellegű megmondásokkor szeretjük egzaktnak tekinteni, miközben valószínűleg nagyon nem az.

(Mondom ezt úgy, hogy én személy szerint a 4kt tévén se nagyon értem, és bár volt full hd telefonom, már akkor is azon röhögtem, hogy minek, meg hogy bezzeg a laptopomba ~fél misiért sikerült egy 1366x768as panelt szerelni)