RaspBSD - új FreeBSD disztribúcióhoz jutott a Raspberry Pi

Címkék

Brad Davis (brd@) FreeBSD commiter vezetésével elindult a RaspBSD projekt, amely a népszerű Raspberry Pi (és hamarosan más - például BananaPi) lapokhoz szállít FreeBSD-t. Céljuk mindenki által egyszerűen használható build-ek összeállítása.

Részletek a raspbsd.org oldalon.

Hozzászólások

Adjanak ki hivatalos IMG-ket ezekhez is gyárilag, és végre legyen ARMv6-os repó. :-)

Mert a hivatalos oldalon levő PRI-B image végre működik RPi2-n is? (Eddig úgy rémlett azt mondták, hogy az nem jó. Sőt konkrétan valamikor a 10.2 megjelenése előtt pont azt olvastam, hogy valamivel nem tudnak RPi2-s imidzset gyártani. Erre most azt olvasom a wikiben, hogy durva jól támogatott a crochet által, és juhé. A snapshot oldalakon 10-esből csak B van, de a 11-esből van B és RPi2 is.) Szóval ha valaki próbálta a hivatalos 10.2-s IMG-t RPi2-n, az szólhatna. Most épp nincs kedvem letolni az - amúgy újrahúzandó - kártyámról a valamikori 11-est azért, hogy kiderüljön nem megy. Ha menne, akkor az más.

Már régóta gondolkodom egy R3.14 beszerzésén, lehet eljött az ideje. Nem ezen bejelntés hatására, csak úgy kell, "heggeszteni". Na meg mellesleg a FreeBSD-t is szeretem bütykölni.