1,4 millió autót hív vissza emergency patchelésre a Fiat Chrysler távolról kihasználható sebezhetőség miatt

Címkék

A többszörös Pwn2Own győztes Charlie Miller és társa nemrég ellenőrzött körülmények közt azt demózták, hogy hogyan lehet átvenni az irányítást egy Jeep Cherokee felett. A demó során Charlie Miller és Chris Valasek távolról átvette az irányítást az autó onboard számítógépe és szórakoztató központja, ablaktörlője felett, manipulálták a gázpedált, miközben a Wired riportere 112 kilométer/óra sebességgel haladt a gépjárművel az egyik amerikai autópályán. A két szakember azt is bemutatta, hogy a fékek és bizonyos esetekben a kormányzás felett is át tudják venni az irányítást.

A Fiat Chrysler pénteken bejelentette, hogy körülbelül 1,4 millió autót hív vissza az USA-ban biztonsági patchelésre. További részletek itt.

Az érintett autók listája megtalálható a Fiat Chrysler pénteki bejelentésében.

Hozzászólások

De ha terkepet akarsz frissiteni a navigacion, akkor elkernek tobbtizezer forintot, es csak a szervizben tudjak megcsinalni USB-n keresztul :-)

/sza2

Senki nem vette/veszi komolyan a biztonsagot.

Amig csak az otthoni homerodet olvassak le illetektelenul, kit erdekel.
Amikor az okos tevedben tavolrol vezerlik a kamerat/mikrofont, kezd ciki lenni.
Na amikor az autod vezerleset veszik at autopalya sebessegnel, nos, az halalos.

A szokasos: amig nem hal bele jopar ember, addig nem veszik ezt komolyan, mert, ugymond, penzbe kerul.

Olvass William Gibson-t, eleg jol leirta ezt; mindezt 1984-ben, egy irogepen, nagyjabol zero IT tudassal. Jon ez a vilag, ezerrel.

Jó jó, de a csekknyomtatót mikor teszik bele?:))

Nekem ebből a hírből az volt az új, hogy a Fiat és a Chrysler egy cég.

aa tobbit a terminator 3 bol ismerjuk. "lejart" lemez, mar hozza vagyunk szoktatva a filmek altal,
Mostmarcsak a gyakorlatba kell atultetniy a forgatokonyv keszen van.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

vicces lesz majd peccskeddekre szervízbe hordani a járgányt... not.

Ismerek olyan autot (1 honapos), kihuzod a kartyat belole, es nem lehet utana a start-stop gombbal leallitani. Es sehogyse lehet leallitani, hacsak vissza nem dugod a kartyat.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Olvastátok a Chrysler bejelentését?
http://www.media.chrysler.com/newsrelease.do?id=16849

"(...)
The software manipulation addressed by this recall required unique and extensive technical knowledge, prolonged physical access to a subject vehicle and extended periods of time to write code.
No defect has been found. FCA US is conducting this campaign out of an abundance of caution.
(...)"

Kac-kac. :-) Mármint a "no defect has been found" miatt.

Jaja, a rossz kommünikét adták ki.
A helyes így hangzik:
A járműveinkben található szoftver -hála a költségcsökkentési programunknak- nem tartalmaz semmilyen felesleges, komplikációt okozó részt így a hibalehetőséget a minimálisra csökkentettük. Ennek egyik eredményeként a járműveket tulajdonosaik akár távolról is felügyelhetik. Amennyiben ezt a műveletet nem a tulajdonos végzi, úgy ez a szövetségi törvények értelmében ugyan olyan cselekménynek számítanak, mint egy például egy lakásbetörés.
Ennek megakadályozása érdekében minden járművünk tartalmaz egy olyan fejlesztést is, amely segítségével a rendőrség az FBI és a DEA képes az így eltulajdonított jármű megállítására, védve így a jogos tulajdonos magántulajdonhoz való jogát.
Vagy valami hasonló...

Okosauto...

Nem ismerem ezeket a rendszereket, de csak olyan autom lesz, amelyben az okos reszek tulajdonosi jogkorombol adodoan letilthatok lesznek.

Okosnak majd a kulon rendszerben uzemelo (zsebbol eloveheto) navigacios szar fog funkcionalni.

Ebben az a ciki, hogy ha piros festeket kersz az autora, akkor +5% felar; ha egy vacak sarki GPS-t beepitve kered, az meg +5-10% koruli "extra". Ott huznak le, ahol tudnak, pofatlanul es tele szajjal.
Ehhez kepest remote sebezhetoseget hagynak benne, meg is erdemlik az egeszet. Egyaltalan, barmifele remote hozzaferest autoban nyitva hagyni?!?!?!

En mar regota csak hasznalt kocsiban ulok, es hagyom, hogy az elozo gazdi csessze el a penzet a hasznaltpiaci arban ervenyesithetetlen extrakra.