Szeptember 3-án Java-fejlesztői képzés indul az alapoktól!

Címkék

A HWSW és az IT Factory szeptember 3-án 40 órás gyakorlatorientált Java-fejlesztői képzést indít az alapoktól. Online vagy tantermi részvétel, klassz vendégelőadók, ingyenes nyílt nap, kedvezmények. 3 milliárd légy nem tévedhet! További részletek »

Hozzászólások

Azt lehet tudni mennyire az alapoktol kezdik?

Mert a leirasban csak ennyit talaltam.

"Szükséges előismeretek és technikai feltéteéek: Alapvető programozási ismeretek."

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

A profiktól kérdezném, hogy a fenti tanfolyammal el lehet-e érni egy olyan szintet, ami esetleg egy junior állásra beugró lehet (akár pont az epamnál).

Jelenleg üzemeltetési és jelentős tesztelési/hibakeresési tapasztalatom van, de ennek a Java-hoz semmi köze sincs. Erre építkeznék.

Köszi előre is.

Ha jól nézem, EPAM-os a fő előadó, meg nagy támogatók - esetleg megérne nekik is egy levelet, hogy felvennének-e ennyi után.

Személyes véleményként, ha a 40 óra mellé raksz magad is 60-80 óra gyakorlást, akkor lazán. Vannak napok az előadások között, s ha jól sejtem, az előadások sem 8 órásak (13 * 8 > 40). Ellenben abban biztos vagyok, a tematika alapján, hogy borzasztó tömör lesz, ennyi idő alatt a legtöbbjét csak érinteni lehet majd.

--
blogom

akkora hiány van java fejlesztőből, sőt igazából minden it területen, hogy az epam például már minimál tapasztalattal vállalja az átképzésedet, sőt .netes arcokat vesznek fel javara - ahogy hallottam. az indnál pl még messzebb mentek Miskolcon, felvesznek programozónak zéró tapasztalattal, csak arról kell meggyőznöd őket, hogy nagyon akarod.

dehogy van hiány belőlük, pusztán csak elüldözték őket magyarországról, ez köszönhető például az EPAM egyik elég nagy banki projektjének is (lásd olyan volt az egy fejlesztő részlegük mint a kupleráj, akkora fluktuáció volt), másrészt az EPAM-nál híresen alacsonyak a bérek ahhoz képest, hogy milyen színvonalat várnak el ...
egyébként kötve hiszem, hogy csak az EPAM-nál nézték a fejlesztőket egy eldobható húsdarabnak az elmúlt 10-15 évben! na ennek érett most be a gyümölcse ...

A junior melóhoz nem nagyon kell érteni a Java-hoz.

Egy tipikus junior csak üzleti logikát implementál. Kell egy új képernyő azt odaadják a juniornak. Adatbázis lekérdezést írsz, az adatot átvezeted az architektúrán kliens oldalig, majd IceFaces vagy hasonló csodálatossággal elkészíted xhtml-ben a képernyőt és kipakolod az adatot. Van rá vagy 3 napod.

Az interjúkon átmenni már más téma, ahány cég annyi féle, a legtöbb echte baromság. Ez ne tántorítson el.

Nincs sajnos használható programozási tapasztalatom, sem felső fokú képesítésem, ezért gondoltam erre a tanfolyamra és a junior pozícióra. Kkv üzemeltetésben dolgozom jelenleg. Szemeztem még egy DevOps pozícióval is, oda jelenleg jobban illenék. Bash kell és linux tapasztalat, valamint gyors ruby betanulás, de a folyékony angollal egyelőre problémáim lennének.

Köszi az infót!

Nem elkeseriteni akarlak, de egy devopsnak komoly fejlesztoi tapasztalata van 3-5 nyelvben, jartas mindenfele automatizalasokban, meg continous mizeriakban, van architekt multja, ert a minosegbiztositashoz, stb. programozas oldalrol. Plusz van uzemeltetesi tapasztalata, ert a virtualizaciohoz, az operacis rendszerekhez, az elosztott rendszerekhez, halozatokhoz/tuzfalakhoz, biztonsaghoz, monitorozashoz, stb. Jah es nem art, hogyha rendelkezik nemi szocialis erzekkel is, hiszen sok kulonbozo teruleten dolgozo emberrel kell szotertenie.

Bar manapsag divatos kifejezes ez a devops, de az nem annyit jelent, hogy az ember latott mar bash scriptet (nem rad ertem). Sokkal inkabb azt jelenti, hogy a tervezestol az uzemeltetesig mindenhez ert a delikvens annyit, hogy amikor megszolal, akkor az adott szakterulet gurujai nem nevetik ki, es kepes veluk egyutt dolgozni, mert bar nem tud minden teruletet 100%osan kitanulni, az alkalmazas egesz eletciklusara tokeletes ralatasa van, tervezes, implememntalas, teszteles, minosegbiztositas, infrastruktura tervezes, uzemeltetes.

-
Konténerezett Hadoop és Cassandra cluster konfigurálása - harmadik rész

Kiváncsi lennék sikersztorikra, amikor ilyen és ehhez hasonló tanfolyam után elkezd valaki dolgozni programozóként.