Visszatér Linuxra az America's Army

Címkék

A régebbi játékok hangulatát kedvelőknek jó hír lehet, hogy visszatér Linuxra az America's Army. Az FPS fejlesztői ezt saját fórumukon említették. A linuxos verzió mellett OS X-es is várható az AA:PG-ből.

Hozzászólások

Ideje volt. Jelentősen jobban néz ki mint az utolsó Linuxos port, de a mozgás még mindig elég ergya. Vajon a régi regemet megjegyezték örökre? Az E-mail címem ugyanaz, de jelszavakra 10+ év után nem nagyon emlékszem.
Tárgytalan. Most nézem ez már Steames.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Par eve nagyon orultem volna ennek a hirnek, most viszont az az igazsag, hogy -ahogy en latom- FPS-ekbol eleg jo el van latva a Linux (nem mondom, biztos van olyan akinek pont ez hianyzott), jo lenne ha mas teruletek is erositenenek, nekem pl fajo pont, hogy -AAA szintu- auto szimulator gyakorlatilag nincs Linuxra egyetlenegy sem. :/

Az iRacing pl. egy AAA szimulátor, bár tudtommal a Linuxos "port" egy játékkal egybecsomagolt Wine-t takar, ami egy előfizetéses MMO szimulátor esetén szerintem nem a legjobb döntés, plusz Steamre is igazán felrakhatnák az OS X és a Linux verziót, ha már van, mert ez így amolyan id software beütésű.

Azért az FPS-ből el vagyunk látva sem annyira állja meg a helyét, mert nem tudnék tízet felsorolni AAA FPS-ből. Autószimulátor meg más platformra is alig van új, igaz mostanában kezdenek újra megjelenni. De abból sincs összesen tíz.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nem is állítottam semmi ilyesmit. :) Eleve nem az én stílusom már, annak ellenére, hogy fikakoromnak igencsak jelentős részét tette ki a Quake 3 még Windowson. Mára már leginkább max Dotazom és EVE Online-ozom (na, az viszont MÁR nincs Linuxra), a sztoriorientált FPS-ekhez már nincs plusz felesleges időm, mert maga a stílus nekem már nem nyújt annyit, a multis felhozatal pedig abszolút nem az én világom, egy fasza, pörgős Arena FPS-re viszont ma is rá tudnék függni, de sajnos ma már ez egy nagyon elfeledett zsáner, a Quake Live-ot is elcseszték, mint a legtöbb free to play játékot, annak rendje és módja szerint, talán majd az új UT-t nem teszik ezzel a hányadék rendszerrel tönkre, Quake híján nekem már jó lenne az is, bár még 1 percnyi tapasztalatom nem volt a sorozattal, remélem nem vitték el azt is a classos, fedezékrendszeres puncilövöldék irányába, mert akkor marad a Toxikkban vagy a Reflexben való reménykedés, hogy azokból talán egyszer az életben lesz is valami, vagy a Valve kiadja a Deathmatch Classic folytatását, akkor még valószínűleg a játékosfelhozatallal sem lenne gond, miután agyonpromóznák, de már ugye a kiindulópont is teljesen esélytelen, miután a Dotan kívül nem tudtak az utóbbi időben mást kinyögni magukból, úgy en bloc.
Autószimulátorokból pedig a PC rendelkezik a legprofibb tényezőkkel, és ez pont az a stílus amiből nem kell huszonezer játék, hanem akár egy tökéletes is elég lenne.

Igazság szerint nagy szimulátor rajongó vagyok/voltam, az Asetto Corsa nem volt elég, többek között nem dőlt be kanyarnál a kaszni belső nézetben. Most nemrég nagy elánnal alakítottam ki egy sarkot a monitorommal és a kormányommal, mert megjelent a Project Cars, és az valami elképesztő lett. Másfél óra állítgatás után kezdtem neki egyáltalán annak, hogy valamit guruljak amolyan turista módra a pályákon, majd kezdeném az éles menetet. Mikor a harmadik nap után sem voltam képes tempóval végigmenni egyetlen kört sem, nemhogy hibátlanul hanem úgy egyáltalán, minden egyes alkalommal rommátörve az autót, akkor szomorúan szétszedtem a sarkot és félreraktam későbbre az egészet. Valahogy kijöttem belőle. Viszont itt már látható, hogy egy real pályán mennyire gyakorlatlanul mennék, merthogy ez már annyira valószerű.
Elég ezt megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=4Jc51w_VCzE
Persze segítségeket alapból kinyomtam, annak nem lenne értelme.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nekem inkább simes ismerőseimből van nem kevés, ők általában az iRacinget akarták mindig is rámtukmálni, különböző marketing buzzwordökkel, hogy lézerszkennelt, profi versenyzők is, hivatalos NASCAR competition, de abszolút nem tudtak sosem meghatni, főleg hogy egy előfizetéses játéknál elvárnék egy free trialt.
Egyébként már azt hittem, hogy a Project Cars is egy Forza/GT szintű semi-simulator lesz, ahol pár próbálkozás után a Nordschleife-n is át lehet száguldani, mert végülis az ilyen félmegoldásokkal lehet a legnagyobb tömegeket megszólítani, a sok 14-16 éves is elhitetheti magával Forza/GT szintű játékok esetén, hogy amúgy világklasszis szintű versenyzők is lehetnének, mert no assistban végigtolják kontrollerrel a zöld poklot, még az ágyból is felkelve is.

Különböző szimulátoros kasztok vannak akik esküsznek a saját köreikben használt programjaikra.

Project Carsban van azért assist lehetőség, mondjuk az sem segít sokat. Pont emiatt húzták le sokan, merthogy irányíthatatlan. Nem, teljesen reális, hogy hátsókerekes géppel ellenkormányozva kell kanyarodni, és hajtűkanyar előtt bizony le kell lassítani és váltani egyesbe. A kavicságy is megfog, nem szabadulsz, ha törött a kocsi, húz mindenfelé. Nordschleife meg nagyon kemény, egy kör hosszabb és nehezebb mint egy futam valamelyik árkád Forza/GT-ben. Ráadásul szebb azoknál. 14-16 éveseknek nem is jön be.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)