A Microsoft csatlakozott a The Linux Foundation R Consortium kezdeményezéséhez

Címkék

A The Linux Foundation 2015. június 30-án bejelentette az R Consortium létrejöttét. A konzorciumot a nyílt forrású, szabad (GPL) R programozási nyelv köré hozták létre. Az R Consortium az Ausztriában működő non-profit R Foundation munkáját egészíti ki.

Az R Consortium alapítói közt számos cég, szervezet található. Egyebek mellett a Microsoft is, amelynek bejelentése a csatlakozásról elolvasható itt.

Hozzászólások

Ráadásul a Microsoft platinum tag, a Google meg csak ezüst. :)

Valahol van ugyan egy könyvem róla, de nem nagyon követtem a D fejlődését. Viszont tippem van a jelenségre. Szerintem aki C-t használ, annak a C úgy jó, ahogy van, mert ezt szokta meg, erre áll rá az agya. Pont ugyanolyan a helyzet, mint a Fortrannal. Akik megszokták, azok csak ebben tudnak gondolkodni. Szóval gyaníthatólag nincs rá tömegigény.
---
Science for fun...

A D inkább egy (sokkal) "jobb" C++ akar lenni, nem a C-vel játszik egy ligában.
Persze a C is kiváltható vele, az interop is teljesen jó, csak ahogy írtad - egy olyan devnek, aki minden problémáját "szépen" megoldotta C-ben, jól elvan a funkciókkal, makrókkal meg a pointerekkel, meg elég nagy a kódbázis és a team - annak szinte lehetetlen a váltás.

Valószínűleg platformtulajnak vagy komoly technológiával rendelkező szereplőnek kellene odalépni mögé, hogy legyen belőle valami.