Újabb szabadalmi jogdíj pereket indított az Ericsson az Apple ellen

Címkék

Az Ericsson februárban szabadalmi jogdíjak miatt pereket indított az Apple ellen az Egyesült Államokban és arra kérte a U.S. International Trade Commission-t, hogy az tiltsa ki az Apple termékeit az Egyesült Államok piacáról. Az Ericsson beadványai szerint az Apple 41 - köztük a mobilkommunikációban alapvető - szabadalmát sérti. Az Apple korábban fizetett az Ericssonnak jogdíjat, de az ezt rögzítő szerződés január közepén lejárt. Miután a szerződés megújítására irányuló tárgyalások meghiúsultak, a két cég a bíróságon keresi igazát. Az Ericsson ajánlott licencet az Apple-nek, de az Apple sokallotta az Ericsson által meghatározott díjat.

Az Egyesült Államok után az Ericsson múlt hét pénteken három európai országban is beperelte az Apple-t, mondván, hogy az Apple licenc nélkül árusítja termékeit világszerte. A pereket Németországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában indította az Ericsson.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Vicces a helyzet, apple szerint mindenki ot masolja, mikozben ha valamit meg o hasznal, akkor nem fizet erte, mert tul dragan adjak :) Szomoru, hogy amerikaban pert is nyert ezzel.

"Ericsson offered to have an arbitrator determine the proper rates, while Apple refused to promise that it would abide by any decision"

Nem is látszik nyoma annak, hogy meg akarna egyezni.

Illetve az jutott még szembe, hogy jön állandóan azzal, hogy másolják, emleget mindenféle kinézeti elemeket (rotfl), miközben sehol nem lenne a mobiltelefon piacon, ha az olyan úttörők, mint az Ericsson vagy a Nokia által kidolgozott technológiákat nem tudná használni.

--
trey @ gépház