Az IE utód Project Spartan mostantól Microsoft Edge

Az Internet Explorert leváltó böngésző eddig Project Spartan néven volt ismert. A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a neve mostantól Microsoft Edge.

Hozzászólások

Vajon hány napig lesz vicces, hogy egy weboldalra lehet firkálni? :)

--

az a ceg mar nem mukodik akik mindenkit bepereltek akik az Edge szot hasznaltak? :D

Ez egy rossz lépés volt. A Spartan sokkal könnyebben kiejthető más nyelvet beszélők számára is, mint az Edge. Ráadásul a Spartan jobban is hangzik, ami nagyon fontos ahhoz, hogy elterjedjen egy szoftver. Na meg már kezdték megszokni az emberek, nem értem én ezt a lépést.

Nekem az az erdekes inkabb, hogy a win10-el megcsinaljak egy az egybe amit a canonical akart az ubuntuval. Ez ket dolgot jelent nekem: 1. Jo otlet volt ez a caninocaltol 2. Lemaradt a canonical, igy ezt bukta.

valahol azt olvastam ma, hogy a win10-en menni fognak az androidos, ios appok, monitorra dugva a telót egy desktop felületet kapunk, az alkalmazások alkalmazkodnak a monitor méretéhez, meg még ezekhez hasonló pár dolgot. Ezzel sztem ki is üti az ubuntu phone-t.

Szerk: azt hiszem ezt olvastam: http://www.origo.hu/techbazis/20150430-a-windows-10-pont-olyan-lesz-min…

Ha kipróbálod a Win10 aktuális build-jét, akkor rájössz, hogy nincs is itt akkora lemaradás.
A kérdés itt inkább az, hogy mikorra és mennyire sikerül a Windows 10.0-t, mint standard oprendszert stabilizálni, illetve hogy ez az IOS/Android réteg mennyire lesz teljes & stabil.

Szerintem ez nem nyári 10.0-nak, hanem majd a 10.1-nek lesz a dobása. Persze fixme. :)

Mindenesetre szurkolok a Canonical-nak, hogy méltó ellenfele legyen az MS-nek, mert azzal mi nyerünk majd a legtöbbet.

Az edge a sebességre vonatkozik?

Valószínűleg.

Mellesleg a videóban ahogy nézem ugyan olyan apró ikonok vannak, mint a mostani IE-ben. Szerintem ez már eleve egy hiba.
Chrome-ban azért nem 16x16 px-ig jutottak el, szépen látható, kivehető minden. :P Úgy tűnik ez még mindig csak a fő böngészőm letöltésére lesz jó. :) Linuxon ott a wget, vagy a disztro csomagkezelője...

Akkor majd ezzel fogjuk letölteni egy telepítés után valamelyik normálisan működő böngészőt? :D

--
honlapom http://dyra.eu/