Partnerségre lépett Cyanogen Inc. és a Microsoft

Címkék

A Cyanogen Inc. és a Microsoft ma bejelentették, hogy stratégiai partnerségre lépnek. A szerződés értelmében a Cyanogen Inc. Microsoft szolgáltatásokat és alkalmazásokat - beleértve Bing services, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook, és Microsoft Office - integrál Cyanogen Operating System termékébe.

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

A Cyanogen itt fogja elásni magát sztem. Aki egy kicsit is jobban belelát az MS-be, az menekül (ez csak az én meglátásom, véleményem), mint sysadmin és mint átlagember is. Én menekülnék az Androidtól is.

Nyilvánvaló, hogy partner kell a Microsoft-nak, hogy megtörhesse az Android hegemóniáját. Senki se higgye el, hogy az "ellopjuk az Androidot a Google-től" ötletek a Cyanogen vezetőjének fejéből pattantak ki...

Kár, hogy belemennek egy ilyen játékba, de a befektetők nyilvánvalóan viszont akarják látni a befektetéseik eredményét, így valamit le kell tenni az asztalra.

--
trey @ gépház

Szerencsére nem kell találgatni, ugyanis van hivatalos válasz erre:

"To highlight the one take away that matters to CyanogenMod users – We are not bundling or pre-installing Microsoft (or any Cyanogen OS exclusive partner apps) into CyanogenMod. [...] CyanogenMod has historically stayed neutral on your services of choice, whether you use Google, Amazon or Fdroid; we leave that decision to you and we have no intention of changing that."

Forrás: Microsoft and CM12.1 Nightlies

--
trey @ gépház

Általánosságban nem tudok hozzászólni. De épp pár hete futott bele egyik utastársam egy külföldi utazás során, hogy a hotel Wifi-jére való regisztrációs felület a Win Phone böngészőjében használhatatlan volt, az iPhone-ok Safarijában ill. Android alatt Chrome-ban és Firefoxban működött. Természetesen ettől még nem "jobb" az utóbbi két rendszer ... ellenben sokkal szélesebb a támogatottságuk, kevesebb a kompatibilitási probléma velük.

Az integrál alatt mit értünk pontosan? (Ha feltelepítem a skype-ot, az nekem már elég integrálódni látszik)

Lehet fújolni, de szerintem nem rossz ötlet. Persze csak ha választható mondjuk first bootnál.

Ennel nagyobb ceg is sullyedt mar hatalmasat egy ilyen "hazassaggal" (Nokia)

Komolyan, a Microsoft a mobilpiacon olyan, mint egy rossz erdekfeleseg aki valtogatja a sikeres pasijait hogy direkt elonyosen elvaljon toluk, miutan beGHB-zva veletlenul megcsalta oket a sikeres ferj.

"For starters, the Microsoft apps being included in Cyanogen OS will be removable — and not the "oh just go and disable it in settings" kind of removable. You'll be able to get rid of those apps and use whatever you want as your default, and while that's an unnecessary step for folks who aren't interested in Microsoft apps it's worlds better than being stuck with the apps permanently."

"Users will be able to remove apps they don't want to use. Cyanogen OS is designed to be an open platform, and customers ultimately decide what apps they want as their defaults." — Cyanogen Inc.

Forrás: Cyanogen's Microsoft deal includes removable apps and 'contextual' suggestions

--
trey @ gépház

Én azt gondolom erről, hogy van az a pénz amiért korpásodik a haj...
Van az a pénz is amiért hagják a csajok, hogy seggbe b@sszák őket...

... Nos ez az utóbbi eset.

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Szerintem lassan harmadlagos kérdés lesz milyen operációs rendszeren veszi igénybe a user az MS szolgáltatásait. Persze amíg áramlik a csentó.

--
honlapom http://dyra.eu/

Maga az otlet, hogy legyen valami google alternativa amugy nem rossz. De hogy ez nema bing, nem a microsoft terkepe az fix. Legalabbis, europaban nem.

Androidon Outlook egesz pofas, OneDrive kellemes, Next (lock screen) nyero, de a keresojuk es androidos terkepuk minosithetetlen. Drukkolok, hogy felfejlodjon a DDG szintjere, es szoktam is probalgatni felevente, evente, de nem igazan latok valtozast.