Firefox 37.0.1

Címkék

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 37.0.1-es verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. A kiadásban javított bugok teljes listája itt. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Hozzászólások

Minor verzió. Használok Firefoxot Linuxon, Windowson, de nekem semmi kellemetlenséget nem okoz ez a verzióváltás. Viszont ha cserébe javítanak biztonsági hibákat, akkor ezt én pozitív dolognak értékelem.

Ha minden szoftver verzióváltása olyan sima ügy lenne, mint a Firefoxé, akkor boldog ember lennék.

--
trey @ gépház

Szinte biztos voltam benne, hogy lesznek akik a hibajavításra ugranak. (nevergone, Breaknet, Takaya nyugodtan vegyétek magatokra)
Nekem nem a hibajavítással van problémám, hanem ezzel a verzióváltogatással. (Tegyünk a drótkefébe négy nap után 10 szállal több drótot és legyen drótkefe.0.1)
Dübörög a firefox.

Ezt rendre eljátszották az utóbbi 2-3 release-ben. Nyomjuk a .0-át, aztán másnap mindjárt .0.1-et mert valamit eltoltunk.

Elkezdtem nem követni már, belőttem a puppet-et a saját gépeimre is és ezzel el van intézve a teljes Firefox-Flash-Reader-stb mizéria.

Aztán nyomtak 02, 03, 04, 05-öt. Tényleg nem értem, hogy ezzel mi a probléma. Van egy kiadási ütemterv, amikor a főverziók megjelennek (azt hiszem 6 hetente) és azokhoz néhány naponta, néhány hetente érkeznek sorra a biztonsági frissítések. Ez minden szoftvernél így működik.

De most komolyan: te nézegeted a verziószámot? Látszik, hogy nem a főverzió, hanem annak egy hibajavító kiadása. Engem az se zavarna, ha 28 nullát írnának a verziószámba, csak működjön rendben a program.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ha van benne regresszió, akkor bizony fejlesztői szempontból nagyon nem mindegy, hogy 37.0, vagy 37.0.1 a verziószám. Mert lesznek olyan userek, akik nem frissítenek. És a webappnak működnie kell.
A sűrű kiadásnak az a hátránya, hogy sokféle szarra le kell tesztelned a weboldaladat, nem csak pár verzióra.

Ha kiszámíthatóbb/lasssabb verziózást akarsz: Firefox ESR (ez most éppen a 31-esbe backportolt bugfixek, per pill 31.6.0 veriózval) [bár ott is előferdül X.Y.Z release, de ritkább]

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az ESR masrol szol, arrol, hogy az alapmukodes nem valtozik 9-19 honapig, igy nem kell 6 hetente azon parazni, most epp mi valtozik meg. A 31.6.0 verzioszam egyebkent azt jelenti, hogy ff 31-en alapul, biztonsagi frissitesek szempontjabol a 31+6 = 37.0.0-ig bezarolag van rendben. Jonnie kellene a 31.6.1-nek.

Ha hiba van, én örülök ha javítják. Ha biztonsági hiba van, akkor elvárom, hogy javítsák. Szerintem a 3 nap a hiba megoldásáig nem nevezhető rossznak. Ha nyugodtabb vizekre eveznél, használd az ESR verziót.
Ha szeretnétek, hogy ezek a hibák korábban kiderüljenek, Ti is teszteljétek a Firefoxot Aurora vagy Beta csatornában. QA csapathoz itt tudtok csatlakozni: https://quality.mozilla.org/get-involved/

KAMI | 神
Firefox OS: https://is.gd/fxoshu Linux Mint: http://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes!

Tudja valaki hogy miért lőtték ki a HTTP/2 AltSvc-t?

2829 bugot javítottak március 31.-e óta? 4 nap alatt? I call BS.