Firefox 37

Címkék

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 37-es verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. A kiadásban javított bugok teljes listája itt. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Hozzászólások

Egyelore azt allitja magarol, hogy up to date (36.0.4)...

Jött vele WebGL frissítés, a Google Maps mintha gyorsult is volna - ami nagyon jó, már kezdett tragikusan lassú lenni a Chrome-hoz képest.

Ha már igy összegyűltünk. Nem tapasztaltatok olyat, hogyha egy flash videón jobb kattot nyomtok, befagy a plugin? Próbáltam már frissiteni a flash, de nem segét.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Mondjuk az is egész régi hiba hogy ha sokáig tartasz megnyitva egy firefoxot több tabbal és hibernálod a gépet közben, akkor egy idő után képes megenni másfél giga memóriát. Restart, lapok újratöltésével (tehát konkrétan betöltetem vele az összes lapot) megoldódik és elkarcol 600 megával... Már legalább 2 éve ez a helyzet.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Én az évek alatt sok mindenre gyanakodtam, ez is rajta volt a listán de szerintem nem ez a probléma. Konkrétan az otthoni és a munkahelyi gépemen is suspendelek, a munkahelyi gépemen nem voltak jelentős memóriaproblémák soha, otthon (igaz, seamonkeyban) annál inkább. Aztán áttértem a uBlock-ra abp-ről mindkét helyen, na azóta otthon is vállalható a böngésző memóriahasználata, azóta 1GB fölött még nem láttam.

Próbáld ki letiltott Flash pluginnal (külön engedélyhez legyen kötve az adott lapon futtatása), meg fog változni az életed :) Flash azokon az oldalakon is van, ahol nem is számítanál rá (általában infógyűjtésre használják), így a legtöbb oldalon Flasht kell betöltened, ami lassítja az egész böngészőt, fogy a memóriád, pörög a procid. Nálam mindenhol tiltva van, ha meg nagyon kell (pl. egy videóhoz), akkor engedélyezem.

Nem létezik még egy olyan kiegészítő a böngészőkhöz, ami annyira bugos lenne, mint a Flash és ennyi összeomlást okozna. Az óriási erőforrásigényéről nem is beszélve. Lehet direkt csinálják egyre bugosabbra, hogy a fejlesztőknek okuk legyen áttérni HTML5-re, ha már egyszer kifejlesztették. Évek óta minden új verzióval egyre rosszabb és rosszabb lesz.