Linuxra és OS X-re is érkezik a Shadow Warrior 2013-as remake-je

Címkék

A lengyel Flying Wild Hog stúdió 2013-ban elkészítette a legendás, 3D Realms-féle Shadow Warrior remake-jét. A cég bejelentette, hogy hamarosan érkezik a játék Linuxra és OS X-re is.

Hozzászólások

Ennek nem ismerem az eredetiét. A borzalmas Duke Nukem Forever után viszont megnéztem annak a korábbi részét és szerintem az egy jó játék még ma is. A Duke Nukem 1-et nem akarják remakelni?

Lehet, hogy én látom másmilyennek a mostani generációt, de a Duke Nukem 1 és 2 nem tudná vagy talán nem tudja már elérni a játékosok ingerküszöbét (bár, anno ez a két játék engem sem kötött le annyira, mint amennyire a 3D kötött le).
--
If your computer is a wooden ship, X is the termite colony that might eat through the hull of your ship and sink it some day. Firefox is the cluster of icebergs that are currently surrounding your ship. ―NH

Az első rész 1991-ben jelent meg :)
Akkor voltam 6 éves.

pici off:
Ha jól látom, valami 3 éves kortól van "beóvódázási kor"? ÉS valahol 6 évnél az iskoláztatás. Én évvesztes voltam, tehát akkor 7.
Nah most, emlékszem, hogy faterom vitt a melóhelyére, mivel mellette volt az óvóda. Én pedig toltam a prince of persia-t, a sokoban-t és későbbiekben a wolf3d-t. Tehát amikor ez a gém megjelent, akkor már nagyban nyomtam.

on:
Tehát akkoriban ez volt a színvonal. (és azért megjegyzem, hogy sok mai gémmel fel is veszik a versenyt)

A mostani generációt főleg a grafika és csilivili köti le, meg legyen mmorpg, vagy zombis. (mondjuk ez utóbbi kategóriát én is csípem)

Számomra és a generációmnak, régebben a sztori sokkal fontosabb volt mint a grafika. A grafika egy extra volt amiről lehetett beszélni. Emlékszem mennyire vidám voltam amikor megvettem az első Geforce 3-as kártyámat és én voltam a menő, mert a Morrowind-ben szépen fodrozódott a vízfelület vele. (asszem pixel shader kellett hozzá)

Tehát szummázva, a mai generáció el van cseszve :) (nem csak ebben)
Ezzel nem azt mondom, hogy veled is baj van mert nem szeretted ezeket a gamekat. Mielőtt félreérthető lennék :)

Remek, egy korosztály vagyunk! Lehet, hogy már régen (is) beleuntam a sidescroller-típusú játékokba, mivel 1993-ban kezdtem igazán SNES-en játszani velük. :-) Valamennyire emlékszem még, hogy kipróbáltam a Duke Nukem 1-et és a 2-t is, de negyedannyit sem játszottam velük, mint amennyit a Duke Nukem 3D-vel, a Shadow Warriorral, vagy a Redneck Rampage-dzsel (akkoriban a BUILD engine-ben való kísérletezgetéseim jobban lekötöttek). Bezzeg a Revenge On-sorozat önfeledt percei még mindig felsejlenek sekélyes lelkem elfeledett bugyraiban. Na, jó. Nem térek el a témától!

Ha jól emlékszem, akkor a Prince of Persia-t sosem játszottam végig, valamiért ragequit lett a vége, de a Stunts-cal nagyon sokat játszottam. Plusz még remek szórakozást nyújtott az Alley Cat, a Vikings és a Dangerous Dave in the Haunted Mansion is.

OFF:
Furcsa, hogy nemrég jelent meg a HOMM III HD remake. Látszik, hogy azóta sem tud újat nyújtani a játékipar. Noha kihagytam a hatodik részt, de az új grafikán kívül (és ebből fakadóan az újfajta játékmód miatt) nem tudom mi mást tud még hozni a sorozat hetedik (Might & Magic Heroes VII) része.

Sajnos anno a Morrowinddel röpke afférom volt csak (játszottam vele vagy két órát?), amit nemrég bepótoltam a Skyrimmel. Összességében nem is játszom mostanában sok játékkal. Van, hogy előveszem a Deus Ex-sorozat valamelyik részét (a legelsőt a leggyakrabban), van, amikor a Vampire The Masquerade: Bloodlines-t.

A mostani játékokkal kapcsolatban az az alaptalan hozzáálláson alapuló érzésem van, hogy már mindent megcsináltak a játékkészítők, amit csak lehetett és minden csak a régi dolgok ismétlésén és újra feltalálásán fog alapulni a jövőben. Szerintem is el van cseszve a mai generáció, de nem-e ezt mondták a mi generációnkra és az azelőtti generációkra is az akkori öregek‽ :-O

SZERK: A Terep 2 kimaradt.

WINE-al is szépen megy, csak kellene vas alá...

És ha már remakek-nél tartunk, el tudnék képzelni valami hasonló Blake Stone remake-t :)

A Shadow Warrior Remake-hez meg csak annyit szólnék, hogy megéri végigtolni. Van benne magyar felirat is gyárilag :)