Android 5.1

Címkék

Dave Burke, az Android platform alelnöke a hivatalos Android blogon bejelentette, hogy megkezdték az Android 5.1 kiadását. A Lollipop első frissítése javítja a stabilitást és a teljesítményt, valamint hoz néhány új funkciót is. Ilyen például a több SIM kártya támogatása, a Device Protection, vagy a HD voice a kompatibilis eszközökön.

Részletek itt.

Hozzászólások

Ez olyan szép, hogy az 5.1-ben immár hivatalosan megjelent a több-SIM kezelés. Azaz az eddigi 2-kártyás droidok mind valamilyen gyártóspecifikus hack eredményeként működ(get)tek eddig. Az azért érdekel, hogy ezek után lesz-e 2-kártyás Nexus. (Ne adj isten bővíthető.) Mondjuk kb ezt teljesíti a Moto G2 :-)

A multisim kezelést én is örömmel olvastam, lehet végre nem egy nagy katyvasz lesz a dual simes készülékek ezen része. Remélem egy használható dialert és pár értelmes névjegykártya funkciót is görbítenek hozzá.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Így elsőre az tetszik, hogy a néma üzemmód az első ébresztésig is beállítható, illetve, ha egy textboxba írnánk, akkor nem tűnik el belőle, hogy mit is kér, hanem felette megjelenik.
Jó még az is, hogy a wifi ki/be ikon alatt van egy kicsi nyíl, amivel egy legördülőből lehet választani az éppen elérhető hálózatok közül.

jAzz