Firefox 36

Címkék

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 36-os verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. A kiadásban javított bugok teljes listája itt. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Az újdonságok közt említhető a full HTTP/2 támogatás:

Support for the full HTTP/2 protocol. HTTP/2 enables a faster, more scalable, and more responsive web.

Hozzászólások

Ha jol lattam csak ssl -el hajlando supportalni, kersek MIM proxy-t amit a bongeszom es server koze tehetek es valami olvashato formaba dumpolja az esemenyeket, annelkul hogy az /etc/hosts filet valtoztatnom kene.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

wireshark -al csak azt latod hogy egy ssl stream, szeretnem latni dekodolva mi megyen HTTP/2 -n egy proxy beallitas utan (lehet transparens is).

https://www.openssl.org/docs/apps/s_client.html talan hasznalhato lenne klienskent, de azt szeretnem latni amit a bongeszo kuldozget.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Ha esetleg érdekel valakit: Tegnap jött ki 36.0.1

Nekem valamikor a 34.0 és 36.0 között elkezdte a gépet csontrafagyasztani (win7 64bit, amúgy teljesen stabil, de mostanában egérkurzor is odafagyott egyik pillanatról a másikra a képernyőre). Először csak hetente/2hetente 1x, majd most a 36.0-al kezdve 1-2 óránként, mindig gyanúsan mikor Ffox ment éppen, és kattintottam valami linkre. Az is lehet valamelyik plugin volt a bűnős. Mindenesetre most safe módban futtatom + felraktam ezt a .1-et, eddig bírja már 2. napja, bizakodó vagyok.

Update 2015.03.12: nem plugin volt, normál módban is fut már 3 napja, továbbra sincs fagyás. Már csak a HW videógyorsítást kellene visszakapcsolnom.
Update 2015.03.13: előző sorhoz képest fél nappal később tegnap este megint szétfagyott, szóval a HW gyorsítás lesz a bűnös. Letiltottam megint, kíváncsian várom lesz-e újabb fagyás.
Update 2015.03.27: eltelt 2 hét, azóta már kijött a 36.0.4 is, nem volt semmi fagyás, a HW gyorsítás a hunyó.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC