µBlock a Mozilla Add-ons oldalán

Címkék

µBlock a Mozilla Add-ons oldalán

Nemrég volt szó a µBlock-ról. Mostantól megtalálható a hatékony blocker kiegészítő a Mozilla hivatalos Add-ons oldalán. A kiegészítő ugyan szerepel a hivatalos oldalon, de még nem vizsgálta át a Mozilla, így érdemes fokozott óvatossággal kezelni.

Hozzászólások

Mi a baj az AdBlock Plussal ha beklikkelem, hogy semmilyen reklámot nem akarok?
Illetve ha annyira nem szimpatikus az AdBlock Plus ott van még az ebből forkolt AdBlock Edge illetve a nem Plus AdBlock is

Baj nincs vele, csak épp kicsit sokat "eszik" Hétvégén volt szerencsém arra kárhoztatni magam, hogy csak egy régi 1.2 GHz-s mobile celeronos tablettel netezzek, na az pl. chromium indításánál fél percet molyol az adblock indításával, ff-el kicsit gyorsabb, de amúgy is megfogja a gépet eléggé. Igaz, nem teszteltem, hogy a µBlock hogy muzsikál, de legközelebb fogom :)

Érdekes pc-tablet. Ez eredetileg Windows XP Tablet PC-vel jött, igaz?
Win7 még felment rá? Vagy Linux lett az upgrade irány? Az Amazonos adatlap szerint 45 perc az akku ideje, gondlom ez új állapotra vonatkozik. Tabletnél ez nem túl sok. Viszont autóban jól jöhet egy ilyen tablet pc.

Hozzám használtan került, német eredetű, német dokkoló-billentyűzettel. Igen, XP tablet PC edition volt rajta, persze német az is :) Azzal gyakorlatilag csak annyit használtam, hogy megnéztem, működik-e? Win7-et nem próbáltam, kis gondolkozás után egy ubuntu studio lett a telepített rendszer, azóta is az teszi rajta a dolgát, immár 3-ik dist-upgrade után. A fórumokban azt olvastam, hogy felmegy rá a win7 is, de szerintem nem biztos, hogy érdemes lenne erőltetni, ez tényleg egy elég régi vas annak minden korlátjával. Nekem most az alapértelmezett xfce+ubuntus hack-ek helyett enlightenment (thanks to Bodhi linux! :) ) a desktop rajta, így elég light lett a rendszer, ezzel gyorsan feláll, azt hiszem a lehetőségek közül ez a legjobb kompromisszum.
Az akkuideje szerintem több lehetett, a fő akkuval most talán ha fél órát megy, már ha épp úgy dönt, hogy hajlandó még a leharcolt akkuról elindulni :) Viszont van hozzá egy ilyen is, ezzel már elég szépen megnyújtható az akkuidő. Sajnos már ez is öregecske, talán majd nyáron lesz időm foglalkozni vele, és akkor kap majd új akkukat, szerencsére nem reménytelen, és nem is olyan drága a csere, igaz némi gányolást igényelni fog.
Amúgy nem vesződnék vele, de ez az integrált wacom tábla eléggé pótolhatatlan, gyors vázlat-készítéshez, firkáláshoz sokkal kényelmesebb, mint a külső táblám.

Nagyjából az, hogy egymaga képes annyi erőforrást felzabálni, mint maga a böngésző. Legalábbis Chrome alatt nekem valami borzasztóan ette a cpu-t meg a memóriát.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Zseniális kis program ez az uBlock, már minden gépen lecseréltem rá az AdBlockot.

Én PaleMoon-t használok, közli a Mozilla oldala, hogy nem támogatott verzió, a github-ról meg telepíthető és működik.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Komolyan ennyi ember feltette Mozzilla ellenorzes nelkul? Vagy csak en vagyok paranoias feltenni egy ellenorizetlen plugint?

Fontos, hogy ez μBlock és nem μAdblock!

Olvasva a méréseket és hozzászólásokat én is feltettem.
Megszűnt a firefox/iceweasel start laggolás :)

Start laggolás: miután elindítottam a böngészőt (függetlenül attól hogy firefox/iceweasel, debian/win8.1, 2GB/8GB, SSD/HDD)
bejött a program ablak, és nem lehetett írni a cím mezőbe, és nem reagált a gyorsbillentyűkre.

KisSzikra - TTZ Modding Csoport

Hihetetlen sebesseggel nezik at a kodot a Mozzillanal, nem is tudom, hova kapjam a fejem...