Black Swift - apró, érme méretű, OpenWrt-t futtató, vezetéknélküli hálózati kapcsolattal rendelkező számítógép

Címkék

Oroszországból, Moszkvából ered a Black Swift projekt. A Kickstarter-en szeretnének az induláshoz 33 ezer új-zélandi dollárt (NZD) összeszedni. A kampányzárásig 19 nap van hátra. Eddig 12 923 új-zélandi dollár jött össze.

A kampányoldal itt található.

Hozzászólások

Azt remélem tudják hogy Újzéland az AEÁ szövetségese.

Csak nálam marad ott végig lejátszás közben a Play gomb kitakarva a közepét?

"okosság" megvolt. Ebből most aztán már mindenki érti, hogy hipsterhtml5-földén a videolejátszás (is) egy bughalom, és lehetetlen, értelmetlen, stb. rendesen megoldani. Megyek is inkább szórakoztatom magam pár érdekesebb youtube-videóval. Oh, wait, az html5 és működik. A play gombot sem hagyja ott. Beágyazva sem. Tuti valami mágia lesz...

Gyors összehasonlítás VoCore VS BlackSwift

[th]Egység[/th]
[th]VoCore[/th]
[th]BlackSwift[/th]
[td]GPIO
MCU RT3530 AR9331
Arhitecture MIPS 24 KEc MIPS
CPU clock 360 MHz 400 MHz/200 MHz
OS OpenWRT OpenWRT
RAM 32 MiB 133 MHz SD 64 MiB DDR2
FLASH 16 MiB NOR 8 MiB SPI
WIFI 802n [/td]
28 25
interfaces Ethernet, USB2.0, UART, I2C, SPI, I2S, PCM SPI, UART, SW I2C, 1 wire, PWM, 2x ethernet 2X USB2.0

Sajnos egyik versenyzőről sem érhető el részletes specifikáció, így az összevetés viszonylagos. A Black Swift profibb kivitelezésnek tűnik, illetve a VoCore hátrányára szól, hogy nem túl aktív a közösség szervezése. Ennyi idővel a megjelenés után, még mindig elég kezdetleges állapotú a honlap. Ugyanakkor a Black Swift még tervezési fázisban van, lehet nem sikerül a kampányuk, és a majdan kialakuló közösségről sem mondhatunk jelenleg semmit.

Akkor ezen most rajta lesz az FSB és az NSA backdoorja is? :-)

Ès mi van akkor, ha az egész projekt egy nagy kamu?

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Úgy látom ez az új sláger recept. Kinézünk valami apró beágyazott vagy kézi kütyüt Aliexress-ről. Rakunk hozzá valamilyen bejáratott és sikeres open source rendszert. Bár sanszos, hogy már eleve így jön Kínából. Keresünk a informatikai témájú portálokon egy aktuális forró témát, például mostanság az örökzöld biztonság és privát szféra védelme nagyon kapós, majd összegyúrva feldobjuk az egészet Kickstarterre "saját projektként". Természetesen a KS akciós ár a kínai forrás beszerzési árának a tízszeres szorzójával jön ki. ... profit!

A háttérben a BABA mindenképp nagyot kaszál. A new yorki tőzsdére még alig fél éve vezették be, de értékben máris lenyomja az amerikai Amazont, sőt a Facebookot is. :-)