Zorp - alkalmazásszintű tűzfal OpenWrt-n

Részletesebb naplózásra lenne szükséged az otthoni hálózatodban? Bele szeretnél látni applikációs szinten a titkosított adatforgalomba (HTTPS)? Módosítani is szeretnéd a forgalmat például azért, hogy a felhőben tárolt adataidat (Google Calendar) el tudd rejteni az NSA elől? Pénzt viszont nem szeretnél áldozni egy külön szerverre? Az otthoni Wi-Fi routered segítségével is megteheted mindezt.

A Zorp egy robusztus alkalmazásszintű proxy tűzfal, amit kiterjedt informatikai hálózattal rendelkező nagyvállalatok és más magas biztonsági igényű intézmények számára fejlesztettek ki, viszont az OpenWRT lehetővé teszi, hogy Zorp GPL változatát akár egy Wi-Fi routereden futtasd, kihasználva ezzel egy alkalmazásszintű proxy tűzfal nyújtotta előnyöket otthoni hálózatodban.

[ Zorp: An Application Layer Firewall on OpenWrt ]

Hozzászólások

Bár természetesen volt tesztelve x86 platformon virtuális gépben, illetve tényleges vason is (ARM), de jól jönne ha valaki aktívan tudna vele foglalkozni. Ha érdeklődsz, kérlek keress!

Melyik a jobb, professzionálisabb?
Ez az OpenWRT vagy RouterOS?

Ez nagyon remek. Nagy jövőt érzek előtte.

Nem néztem végig a videót (mea culpa), de azért az OpenWRT szappantartók nem a RAM-ról és a procisebességről híresek...és egy "használható" alkalmazástűzfalhoz ezek nem ártanának...