Az amerikai adóhivatal Steve Ballmert és Microsoft vezetőket idéz tanúként a Microsoft adóügyei miatt

Az amerikai adóhivatal (Internal Revenue Service - IRS) azt akarja, hogy az egykori vezérigazgató, Steve Ballmer, valamint jelenlegi és egykori Microsoft vezetők is tegyenek vallomást abban a nyomozásban, amely régóta folyik a Microsoft ellen, és amely a redmondi szoftveróriás adózási gyakorlatait vizsgálja. Az IRS által december 19-én a Seattle-i szövetségi bíróságra beadott kereset a legfrissebb fejlemény az ügyben.

A benyújtott kereset szerint az IRS a múlt hónapban idézéseket küldött ki Ballmernek, illetve kilenc egykori és jelenlegi Microsoft vezetőnek, egyebek mellett a volt stratégiai tanácsadó Craig Mundie-nak, a Bill & Melinda Gates Foundation egykori vezetőjének, Jeff Raikes-nak, valamint a korábbi Windows and server development vezető Jim Allchin-nek.

A Microsoft ellen régóta folyik vizsgálat adóügyekben. 2012-ben egy szenátusi albizottsági jelentés a Microsoft-ot használta példaként az offshore nyereségátcsoportosításra, mondván, hogy a redmondi szoftvergyártó egyebek mellett úgy kerülte el körülbelül 6,5 milliárd dollárnyi amerikai adó befizetését, hogy eladta a termékei értékesítésének jogait tengerentúli leányvállalatainak.

A Microsoft azzal védekezik, hogy abban az időben megfelelt a hatályos törvényeknek. A redmondi cég ügyvédje azt közölte az IRS-szel, hogy a vezetőket addig nem engedi a vállalat tanúskodni, amíg a felek meg nem állapodnak a kihallgatások feltételeiről.

A részletek itt.

Hozzászólások

Erdekes lesz.

Ha azert a felhajtas, hogy a gyengek adozzanak, akkor talan van ertelme, de lehet, hogy a gyengek tanulnak, es ok sem fognak adozni.

Nem gondolja senki, hogy a Microsoft balfaszokat alkalmaz; senki normalis.

Elég keményen hangzik, hogy a vállalat nem engedi a tanúskodást, amíg le nem zsírozzák előre.
Nem ismerem az ottani rendszert, de nálunk egy átlagembert rabosítva vihetnek el otthonról, ha nem jelenik meg tanúskodni a megadott időpontban.

Kutyakomédia. 90-es években is csontig benyaltak Bill Gécnek. Most is befognak. Kell a sok zöld dodó, amit Seattleben termelnek.
Meg külön munkajogi törvényeket hoznak a M$-nek.... áh ingyencirkusz hülyegyerekeknek.

--
GPLv3-as hozzászólás.

De most pont az a bajuk hogy nem kaptak meg a sok zoldhasut, ilyenkor veszelyesek a politikusok meg a talpnyaloik!