Zöld utat kapott a Fedora 21 végleges kiadása

A Fedora 21 Final Go/No-Go Meeting-en a Fedora minőségbiztosítási és releng/development csapat áldását adta a végleges kiadásra. A Fedora 21 végleges kiadása 2014. december 9-én, azaz jövőhéten kedden válik elérhetővé.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Egy apró, desktop alkalmazásban keveseket érintő bugot jeleztem, azt hittem, nem javították ki, de most ellenőriztem, már ez is jó.

Arról van szó, hogy nem töltötte be a loop nevű kernel modult, ha loop mount-ot vagy losetup-ot használtam. Workaround az volt, hogy vagy betöltöttem előbb manuálisan, vagy statikusan a /etc/modules-load.d alkönyvtárban egy file-ban megkértem arra, ezt tegye meg boot alkalmával.

Most viszont már jó, dinamikusan betöltődik, illetve eltávolításra kerül, amikor kell.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem tudom. Nem igazán tudom, mi a feltétele a Wayland futásának, de - lehet, tévesen - eddig nekem az jött le, hogy a Gnome felület használata és nem nVidia VGA a feltételek közt van.

Én viszont Xfce-t használok és régi nVidia VGA-t (GeForce 8500 GT), így nálam jelenleg is Xorg fut. További érdekesség, hogy lényegében rolling release-ként használom, utoljára Fedora 18-ként volt telepítve, azóta yum-mal upgrade-elek, így az sem kizárt, hogy nálam egy-két dolog konzervatívabban működik, mert azok a konfig file-ok, amelyekben módosítottam, nem íródnak felül.

A Wayland hiányával még megbékélnék, jobban zavar, hogy nálam a Xorg root joggal fut, holott arról volt szó, Fedora 21-ben már sima user joggal teszi majd ezt.

Tiszta telepítést nem akarok csinálni, mert jól beköltözött, testreszabott a rendszerem, hibátlanul működik, semmi okot nem látok az újratelepítésre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ugyan nem nekem szólt a kérdés, de ...

Az én gépem elég régi (2006-os), és a grafikai műveletek meglehetősen lassúak, pl. desktop váltás MATE-n. KDE4-gyel a helyzet már egyenesen röhejes. (A leggyorsabb még az E19 volt) Szóval ha a Waylandre váltással nő a teljesítmény is, nálam biztosan észrevehető lesz.

Én vagyok vak, hogy még mindig nem találom a Fedora 21 végleges image-eket az oldalukon, csak a bétát?