[Videó] A PC-BSD Lumina nevű desktop környezete

Címkék

Áprilisban jött a hír, hogy a PC-BSD projekt saját desktop környezetet fejleszt Lumina néven. A fenti videó a Lumina-t mutatja be a telepítéstől kezdve a használatig.

Hozzászólások

Nekem olyan KDE-s beütése van, nem is enyhén, persze egy picit furcsa mer olyan KDE 4 from 1996 beütése van.

1999-et írnánk még kb. el is menne...

Kicsit idegőrlő, amit szerencsétlenkedik a konzolon. De ez nem a Lumina hibája. Kíváncsi leszek mikor fog "meghízni", egyelőre jónak tűnik. Szerintem egy saját ablakkezelőt fejleszthettek volna hozzá, nem teljesen értem a Fluxbox-ot. Fluxbox alapjában véve jó ablakkezelő, de ha már valamit 0-ról kezdünk, akkor illene saját.

Meglessük, már egy hónapja figyel az arch mellett pcbsd a gépen, legközelebb azzal boot-olok, majd beszámolok. :)

Nos, megnéztem. Aki szereti a minimalista ablakkezelőket, és van türelme csinosítani, biztos elégedett lesz. Nekem nagyon fapad, és szerény véleményem szerint a választott gtk téma meg még csúnya és rosszul használható is. A dashboard meg, hmm. Lehet, hogy csak nekem elvárásom, hogy mouseover-re reagáljon, na ez kattintgatós, így szerintem nem túl kényelmes, és nincs előnye egy hagyományosabb menüvel szemben, max kis kijelzőn, vagy érintőképernyőn. Valahogy ahogy fentebb is írták, az egésznek olyan 90es évek feelingje van. Bár azt lehet, hogy az alapértelmezett "retro" háttérkép kelti, az szerintem borzasztó, első dolgom volt mindenhonnan eltüntetni. :)
Szűk erőforrások mellett lehet létjogosultsága, én viszont nem erőltetem, maradok bsd-n is a jól bevált kde4-nél.

Ki az aki nem Lumniát olvasott elsőre? :)