(Feltehetően) Helyhiány miatt stagnál az iOS 8 adoptációja

Címkék

Az MacRumors írt arról a minap, hogy két és fél héttel a kiadás után megtorpant az iOS 8 adoptációja. Az Apple adatai alapján októberben a felhasználók 47%-a még mindig iOS 7-et, 6%-uk pedig még régebbi iOS verziót használ. Tavaly októberben az iOS 7 adoptációja 70% körüli volt.

iOS 8 részesedés 2014. október

A Daring Fireball-os, "Apple bennfentes" John Gruber ezt először úgy értelmezte, hogy ez jelzés lehet arra nézve, hogy az iOS felhasználók elveszítették bizalmukat az Apple major verziójú iOS kiadásaival szemben (túl sok bug az új nagyobb kiadásokban az elején stb.).

Később a visszajelzések alapján javított: az iOS felhasználók jelentős része egyszerűen nem tudja telepíteni az iOS 8-at, mert a készülékén nincs elég hely az OTA frissítéshez és nem tudja, hogy ezt a problémát hogyan tudná megkerülni. Az iOS körübelül 4GB-nyi helyet igényel. Az iOS 8 OTA frissítése körülbelül 5 GB helyet igényel. A támogatott eszközök közt vannak még jócskán 8GB-os és 16 GB-os típusok is.

Ez még a sokszor elfogultnak látszó Gruber szerint is komoly probléma az Apple számára. Visszautalt korábbi írására, amelyben feltette a kérdést, hogy az Apple vajon miért döntött úgy, hogy a belépőszint az iPhone 6-nál marad 16GB-nál.

Gruber szerint mindegy, hogy a profit miatt, vagy amiatt döntött így az Apple, hogy a "kispénzű" Apple felhasználók is megengedhessék maguknak az iPhone 6-ot, a pénz amit ezen keres, hosszútávon nem érte meg, mert a döntés frusztrációt szül.

A részletek itt olvashatók.

Az Apple is látja a problémát, ezért készített/frissített egy dokumentumot a tudástárában "Resolve issues with an over-the-air iOS update" címmel.

Hozzászólások

Az csak nekem furcsa, hogy egy telefon frissites miert 5GB?

nekem kb 10 gigára volt szüksége ha jól emlékszem. még ha úgy is működik hogy letölti kicsomagolja, majd telepíti és emiatt kell a 3* hely, akkor is hülyék, mert törölhetnék a folyamat közben ami már nem kell (pl amit kicsomagolt).

na mindegy, emlékszem hogy én is anyáztam rendesen hogy egy 16gigás iphone fele tartalmát le kellett törölnöm hogy fel tudjam rakni... itunes-on persze nem volt elérhető csak egy nappal később kb

Hat nem tudom... azert az 1GB is eleg izmos. Most johetnek azzal, hogy ennyibol csilli villi Linuxot installalok PC-re... de nezzunk inkabb valami relevansabbat: rendszeresen frissitek Androidon es bar nem figyeltem nagyon mert sose volt bajom a hellyel, de szeritnem meg sose volt 200MB-osnal nagyobb frissites.
Igy latatlanban van egy olyan sejtesem, hogy az IOS frissites kicsit brute force, valoszinuleg nincs benne sok meret optimalizacio...

2x próbáltam feltenni kiadás után, az Apple szerver nem válaszol időn belül, így nehéz dolga van annak a 47 százaléknak.

A 8/16/32GB között mekkora árkülönbség van a bolti cetlin, és mennyi lehet a hardver valódi árában?

--

vagy ezert. vagy tök masert. 8 gigas telefont is meg lehet frissiteni gond nelkül.

Ők az okosok...
nekem 16G -s teleofnom van, 14G tele, rendszeresen...
Frissités előtt mindent letöröltem, frissítettem, majd iCloud -ból meg Apple serverről lejött minden.

Szóval helyhiány miatt inkább csak a nagy szakemberek nem tudnak frissiteni

a szakembert iróniának szántam.
minden ember, akinek iphoneja van tudja, hogy ugyan ott van "minden" a telefonon, de a telefon ment az icloudba, az alkalmazások elérhetőek appstoreból, a zene letölthető itunes store -ból.
Innentől nincs olyan tartalom a telefonon, ami nem törölhető nyugodtan...

> minden ember, akinek iphoneja van tudja, hogy ugyan ott van "minden" a telefonon,

Ezt en cafolnam. Meg azt is, hgyha a telefonrol torlod akkor a felhobol is lehet torlodik. Eleg sok iphone-os ezt nem tudja...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

2 és fél hét után megtorpant az update terjedése...

Eszem megáll ezen a problémán... Windowsphone-on a balf@sz MS hónap alatt nem ért el ekkora részesedést a 8.1-el :(