GNOME 3.14

Címkék

"Activities" áttekintés

Matthias Clasen tegnap bejelentette, hogy a fejlesztői csapat fél éves munkájának összegzéseként elérhetővé vált a GNOME 3.14-es kiadása. Benne 871 közreműködőtől származó 28 859 változtatás található. Az újdonságokról, változásokról részletesen itt lehet olvasni.

Hozzászólások

Gnome Pi. Ezt kéne rárakni Raspberry Pi-ra :)

Mikor lesz már elérhető FreeBSD-n is? Amúgy csak költői kérdés... Ha jól emlékszem, egyre inkább eltávolodni látszik (systemd függőség pl.).

Én imádom , mewg tök jó és jól használhatónak is tartom de egyre inkább gondolkodom hogy valami kevésbée systemd függő valamire váltok , valami egyszerűbb véknyabb window managerre váltáson gondolkodok.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Par libgnome, es egy policykit-1-gnome :) Mondjuk nalam a Debian+Xfce mindossze 1083 csomagbol tevodik ossze. Gondolom egy alap Xubuntu felrant mindenfele komponenst nem tudom, nalam csak azok vannak rahuzva egy base install-ra, amire szuksegem van. :)

Ettol fuggetlenul ertem mire celzol!

--
Debian GNU/Linux

Itt össszeszedték, hogy mik a kifogások: http://boycottsystemd.org/

Röviden: Túl sok függősége van, valamint túl sok feladatot lát el, ami nagyobb támadási felület hagy. Attól paráznak, ha egyre több program a systemd-re épül majd, akkor szinte lehetetlen lesz megszabadulni tőle, ha éppen úgy alakulna.

Szerintem nem olyan súlyos a helyzet, mint ahogy beállítják. Illetve azt nem értem, miért nem azon vannak, hogy jó irányba tereljék a fejlesztést ahelyett, hogy elutasítják a projektet (bár nem teljes mértékben utálják, lásd uselessd).

poénból össze kéne dobni egy pi-linuxot :D kernel 3.14... gnome 3.14...

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Ahogy elnézem a gnome projektet, ideje lenne a fejlesztőnek összedobni egy színes monitorra.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--