Az Apple már fél évvel a Celebgate előtt tudhatta, hogy brute force-szal támadható az iCloud

Címkék

A The Daily Dot egyik friss cikke arról ír, hogy az Apple már fél évvel a Celebgate (hírességek privát fotóinak illetéktelen kezekbe jutása) kirobbanása előtt tudhatott arról, hogy szolgáltatása brute force módszerrel sikeresen támadható.

A cikk egy bizonyos Ibrahim Balic-re hivatkozik. A nevezett úriember a The Daily Dot oldal által közzétett dokumentumok szerint már 2014. márciusában tájékoztatta az Apple-t arról, hogy baj van az iCloud biztonságával. Ugyan az exploit, amelyet Balic elmondása szerint megosztott az Apple-lel, erős hasonlóságot mutat azzal, amellyel állítólag az iCloud-ot támadták, jelenleg még nem tisztázott, hogy valóban egyezik-e a két exploit.

Egy másik dokumentum arra utal, hogy Balic a felfedezését nem csak az Apple-lel, hanem másokkal is megosztotta.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Én szerintem meg ezt már akkor tudták, amikor beindították, azért csak nem érte meglepetésként a fejlesztőket/üzemeltetőket, hogy lehet próbálkozni akárhányszor :)

Nos, ez klassz. Pedig az Apple érzés, biztonság, használhatóság milyen überfasza, és mennyivel lúzerebb az, aki nem csatlakozik ehhez a családhoz. Aztán tessék, pont úgy tojnak a userek fejére, mint mindenki más.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.