"Kipróbáltuk: OnePlus One, a CyanogenMod-telefon"

Címkék

"Összességében tehát egy kiemelkedően jó felépítésű eszközzel van dolgunk, amelybe a szoftver oldalán is nehéz belekötni. Az egyéni ROM-okból megszokott rugalmasság és testre szabhatóság szinte furcsán hat egy a dobozból frissen kivett eszközön, ugyanakkor mindenféleképpen kellemes élmény."

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Nem tudom, mennyire megy itt a teló, de ha valaki tudna invite-ot adni (lehetőleg 16g változathoz), hálás lennék.

Gyárilag nekem is az volt rajta. Ez nem az international, hanem a kínai verzió ez. A kínai az, amelyiken nincs rajta a hátulján ló betűkkel, hogy "CyanogenMod" illetve azok az elbaszott nagy betűk a CE feliratsorban.

Az enyémen mindössze két sornyi apró, szürke szöveg van.

--
trey @ gépház

En Hong Kongbol rendeltem ebay-en keresztul, szinten Londonba, harom napon belul megjott. Vasarnap ejszaka rendeltem, szerda reggel mar a kezemben volt. 24 font volt a vam az ebay-en feltuntetett aron felul, igy valamivel kevesebb, mint 300 fontra jott ki.

ColorOS-t le kellett cserelni Cyanogenre. A 25-ost allandoan rebootolni kellett, mert folyton dobta a kapcsolatot a szolgaltatoval, es nem volt kepes ujra csatlakozni. A zseblampa meg rendszeresen magatol bekapcsolt. Miota frissitettem 33R-re, ezek megoldodtak.

Ezeken hogyan lesz megoldva az upgrade? A házilag cyanogenizált mobilokon sajnos nem OTA, hanem újrainstall módon megy fel.

Ebben a formában azért ez így elég elnagyolt. Nem tudom melyikre gondolsz, de nem egyet, hanem jó párat.

A 25R az egy 4.4.2 firmware, a 30O egy 4.4.4 firmware, a 33R (jelenlegi legfrissebb) egy szintén 4.4.4 firmware. A frissítések OTA jönnek (jelez a telefon, hogy telepíthető, semmiféle fórumbújás nem kell hozzá), inkrementálisak és a telepítésük kb. 1 perc a reboot-tal együtt (mint az iPhone-nál). Minden adat és beállítás megmarad a telepítésük után. Downgradelni is lehet, szintén az adatok és beállítások megtartása mellett, gép nélkül, kb. egy perc alatt, így akinek az egyik image nem jön be, bármikor visszaállhat egy korábbi, bevált image-re.

A 30O-val (illetve az utána következő 33R-rel is marad még belőle) van egy battery drain probléma, ami azt eredményezi, hogy egy átlagos felhasználás* mellett 3 napról kb. 2, 2 és félre csökkent az akkuidő, de erre a jövő héten várhatóan már jön is a 36-os OTA javítás.

(* az én átlagos felhasználásom)

--
trey @ gépház

Egy "stock" android image-rol tudok, az ez:

http://www.androidauthority.com/oneplus-one-stock-aosp-rom-409462/
https://forums.oneplus.net/threads/rom-official-4-4-4-oneplus-aosp.6548…

25R-rol 33R-re frissitettem, de manualisan, letoltottem az image-et, reboot, bekapcsolo gomb + volume up, image kivalaszt...

Nem probaltam ki a stock android image-et, a 33R-rel elegedett vagyok. A 25R nekem nem valt be, rendszeresen elvesztette a halozatot, es csak reboot utan tudott ujra kapcsolodni.

Az OTA update-hez kell kulon engedelyezni valamit?

Ja, értem. Nem a gyári image-ről beszéltél.

"Az OTA update-hez kell kulon engedelyezni valamit?"

Semmit. Amint elindul a rendszer és megnézed, hogy van-e frissítés, annak ott kéne lennie.

Settings -> About phone -> System Updates ->

Illetve folyamatosan jelzi is egy felkiáltójeles lefele nyíllal az értesítési soron, valamint az üzenetek közt.

--
trey @ gépház

Azért a hwsw-s cikk sem teljesen 100-as, legalább 2 hibát találtam benne.
Az első az, ahol az automatikus fényerőszabályozóra panaszkodik: az is marhára testreszabható, ráadásul a beállítás ott van azonnal, kézreesik. A másik az, ahol a CPU órajel állításokat írja, itt is helyesbítenék: a beállítások azonnal érvénybe lépnek, NEM kell újraindítani. A checkbox azért van, hogy újraindítás után is megmaradjanak a beállítások.
Évek óta CyanogenMod-ot használok, nem is leszek hajlandó semmi "gyári" csicsa nyavaját. Főleg, hogy az egyik legfontosabb feature-jét, amit itt nem reklámoztak, semmelyik gyári szoftver nem tudja; mégpedig az, ami az iOS-ben régóta benne van, de gyári Androidban nem lesz szerintem sosem: privacy beállítások, alkalmazásonként.

Alkalmazásonként állíthatod, hogy ha tartózkodási helyet / sms-t / híváslistát / telefon állapotot / stb. akar nézni az app (amit ugye elfogadtál akkor, amikor a google playről letöltötted), akkor mit adjon vissza az oprendszer: a valóságot, azt hogy bocsi, de nincs jogod hozzá, vagy valami fake adatot.

Konkrétan akármilyen jöttment app a beleegyezésem nélkül ne férhessen hozzá pl. a névjegyzékemhez. Ha manapság megnézed az androidos appokat, olyan hozzáféréseket is kérnek, ami véleményem szerint nem indokolt. CyanogenMod előtt iptables tűzfallal oldottam meg, mondván hogy nyugodtan vájkáljon az app a magánéletemben, elküldeni úgysem tudja, de ez értelemszerűen nem fog menni online alkalmazások esetén. iPhone megkérdezi az első használatnál, a CM-ben pedig állítható.

De szállítanak, csak akkor nem tudsz invite-ot használni, és 27% áfát fizetsz rá. Németország meg EU-n belül van, nincs se vám, se áfa.
Azaz németországon keresztül a oneplus.net -ről invite-tal rendelve a 64Gb-os 349 USD + 18 EUR -ért ér ide, az aliexpressről meg ~440 USD + 27% ÁFA. És mostanában a legtöbb csomagot megállítják a vámon, szóval jó eséllyel nem úszod meg az áfát.

SZia!

Igen, de csak tegnap délután rendeltem meg a telefont nem express szállítással, tehát még a Németekhez sem ért oda a teló...

Ha valaki szeretne egy meghivot akkor kuldjön egy uzenetet. Csak One - 64 GB Sandstone Black -ra van meghivom.