Elérhető portként a PC-BSD saját fejlesztésű desktop környezete, a Lumina

Címkék

Tavasszal már volt szó arról, hogy a PC-BSD projekt saját desktop környezetet fejleszt Lumina néven. A projekt most bejelentette, hogy saját kódtárolót kapott a GitHub-on, valamint azt, hogy a Lumina hivatalos FreeBSD portját commit-olták a FreeBSD ports fába.

A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

Én ilyesmit szerverekre szoktam telepíteni, hogy gyorsan lehessen váltogatni a terminálok között :P

A "desktop"-ról inkább a KDE jut eszembe, ami simán elindul minden vason, amin egy böngésző képes a Faceb**k-ot használható sebességgel megnyitni....
---
http://plazmauniverzum.hu <> A látható anyag 99.999%-a plazma <>

Lehet szidni az "igazi", teljes desktop környezeteket, mint pl. a Gnome vagy a KDE, de még mindig nem értem, minek egy olyan "saját desktop környezet", amiről a FAQ-ban ezt írják:

"... I am taking the approach that Lumina will have a very limited number of applications included by default (there are only about 2–3 that I can think of, all written from scratch for Lumina), and will try to include basic user-level functionality within these few applications to try and cover 90% of standard user needs (at a basic level) without any additional dependencies. ..."

A szokásos érveknek (gyorsan fog futni 15 éves, kézi tekerős gépeken, nem eszik csak heti 1 kanál RAM-ot) mi köze a normális munkához? Ha a DE nem ad használható alkalmazásokat, indulás után csak be kell tölteni egy böngészőt/szövegszerkesztőt/media lejátszót/stb, mindegyik húzza magával a saját függőségeit, s máris ott vagyunk, ahol a part szakad, illetve ahol egy normális desktoppal is kezdenénk a munkát.