Firefox 32

Címkék

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 32-es verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. A kiadásban javított bugok teljes listája itt. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

[ Windows | OS X | Linux 32 bit | Linux 64 bit ]

Hozzászólások

Az új HTTP cache-re kíváncsi leszek, a régi hajlamos volt belassítani pl. az address bar-t (és rajta keresztül az egész FF-ot) ha túl nagyra nőtt.

A public key pinning megjelenése is időszerű volt már.

Nálam nem sikerült jól a frissítés, mert azóta folyamatosan húzza a gépet (procit), s így beindult a notebook ventillátora, s most hangos a masina. Mindezt összesen úgy, hogy 6 fül van rajta megnyitva, melyeken sima weblapok vannak, reklámok nélkül. A facebook az egyetlen olyan oldal ahol nem csak szöveg, hanem kép és minden szép cucc van :-)
Így hajtja a gépet, 13%-on húzza a procit, 470MB memória foglalással.

Mindezt egy HP Elitebook 8540w-n, i7-q840, 8gb rammal, win7 ultimate alatt...

"Display the number of found items in the find toolbar"

Wow! Megerte varni! :) Mondjuk a "Highlight all" meg mindig nem tud default lenni, akkor lenne teljes az orom. (Igen, ez az a kereses amit a chrome a kezdetek ota igy csinal.)

van egy tök jó kiegészítő testreszabni a működését. Meglehet csinálni tök chrome szerűre is. Kiemel a csúszkán is, hogy hol vannak. Ezeket a hülye köröket ki kell kapcsolni mondjuk, meg azt hogy lezárja második ctrl f-re.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/findbar-tweak/

Az address bár miért ment már megint le a tabok alá és szórakozhatok megint, hogy valahogy visszarakjam, mert az optiont nem elég, hogy kiveszik a grafikus felületről, de az about:configból is.

Szerintem ez az addresbar bepakolás a tabokra egy csempés felület szerű mellényúlás.

Engem ugyan nem erint, mert Tree Style Tab-ot hasznalok de...
Az URL ami az address bar lenyegi resze a tab-hoz tartozik, igy logikailag igy sokkal konzisztensebb, hiszen van egy bongeszod -> abban tabok -> azoknak URL-jeik. Mas kerdes, hogy sokaig nem igy volt, es nem ezt szoktuk meg.

Arról, de log69 már megfejtette a rejtélyt, túl keskenyre méreteztem őket, és egy frissítés után úgy néz ki ez kevés volt neki. Széthúztam, most már van mindegyiken. Nálad valószínűleg alapból volt elég hely.
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

Pont ezért metro-felületszerű fail szerintem. Mert kitaláltak egy logikát, elvet és abból ez folyik, akkor ez így kell legyen. És nem tűnik fel, hogy hiába ez az elv, usability szempontból ez így kényelmetlenebb. Tök hasonló mint ahogy az egységesség elve nevében berakták a desktopokra a csempéket.

Szóval egy ilyen absztrakt dolog miatt kell áthúzogatni az egeret plusz egy soron minden tab váltásnál.

Ráadásul az általános menühöz, toolbarhoz tartozó dolgok, amik ott vannak a végén azok meg nem tab specifikusak. De még egyszer semmi jelentősége, hogy mi tab specikus. Az, hogy a tab specifikus dolgok egy helyen legyenek az nem egy abszolút dolog, hanem akkor célszerű megcsinálni, ha az usability szempontból nyereséggel szolgál(vagy legalábbis nem rosszabb).

Nem tudom, hogy mennyivel lett kenyelmetlenebb igy, lehet, hogy igazad van. Viszont a "kitaláltak egy logikát" kicsit eros. Mondjuk, ugy hogy felfedeztek egy logikatlansagot.

Es epp ezert nem latom a hasonlosagot a metroval. Itt egy aprosagot javitottak (avagy elrontottak, ahogy vesszuk), meg a metronal teljesen uj dolgot vezettek be.

Az eddigi verzióban is benne volt a jobb gombos menüben a "link megnyitása inkognitó ablakban"?