Támogatási útitervet jelentett be a Microsoft az Internet Explorer régebbi verzióihoz

Win + IE kombó támogatottság 2016-tól

A Microsoft részéről Roger Capriotti - Internet Explorer-ért felelős igazgató - tegnap arról írt, hogy javasolják azoknak az ügyfeleknek, felhasználónak, akik nem az operációs rendszerükhöz elérhető legfrissebb Internet Explorer-t használják, hogy barátkozzanak a gondolattal, hogy frissíteniük kell, mert hamarosan a régebbi verziók támogatása dobásra kerül. Ez azt jelenti, hogy 2016. január 12-től a fenti táblázatban szereplő OS-böngésző kombók lesznek támogatottak.

A fenti dátumtól kezdve csak az adott, támogatott operációs rendszerhez elérhető legfrissebb verziójú Internet Explorer fog csak technikai támogatást és biztonsági frissítéseket kapni. Vagyis, a fenti táblázat alapján, például azoknak az ügyfeleknek, akik Windows 7 SP1-en Internet Explorer 8-at, Internet Explorer 9-et vagy Internet Explorer 10-et használnak, frissíteniük kell Internet Explorer 11-re, ha támogatást akarnak.

A pontos részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Szerencsére nekünk nem kell supportálnunk mindent - intranetre fejlesztünk -, úgy meg hogy a windows7-hez minimum IE11 lesz, különösen örülök. A biztonsági
frissítések letiltása külön öröm, végre ráveszi az embereket, hogy frissítsenek. Átlagjózsi meg úgyis firefoxot, meg chrome-ot használ.

Vajon mi lesz a Windows Embedded POSReady 2009-ben lévő Internet Explorer 8 sorsa?
Maga a POSReady 2009 XP alapú és 2019-ig jár hozzá támogatás.
Az is igaz, hogy ez átlagfelhasználókat nem nagyon érint, csak pl. bankjegykiadó automatákat.

Garamjoe

Azt hiszem, rossz példát hoztam fel.
Igazándiból arra akartam kihegyezni a mondanivalómat, hogy aki használja a POSReady2009 beágyazott rendszert (nem csak bankjegykiadó automatához lehet), annak 2019 áprilisáig jár a hibajavítás a rendszer komponenseihez, a Microsoft részéről. És ez a rendszer, mivel XP alapú, csak Internet Explorer 8-cat tartalmaz. Nem valószínű, hogy egy beágyazott rendszeren használják is az IE8-cat, de akkor is rendszer része.

Garamjoe

Igazából ő azt mondja, hogy attól eltekintve, hogy kutya sem használja valószínűleg a beépített IE-t, még lesz hozzá támogatás. Ettől eltekintve szerintem
az MS nem fog a többi OS-hez supportot adni, és a válasz az lesz, hogy frissítse latest IE-re, vagy vessen magára.

WS2012 eseten miert csak IE10, mikor a W7SP1 is megkapja az IE11-et?

"Pat: Microsoft now expect you to have Software Assurance on your servers and upgrade them to Windows Server 2012 R2. There will be no service packs and no feature updates to Windows Server 2012.
For anyone who didn't buy SA when they licensed Windows Server, or didn't know to buy it within the short time window after buying it pre-installed on a server, congratulations! You're screwed. You have to buy 2012 R2 at full price."

Mondjuk engem annyira nem erint, de gondolom, hogy lesz aki erre azt mondja, hogy csodas es biztos vagyok benne, hogy olyan is lesz, aki RDS-t uzemeltet.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Remélem az a fejlesztő brigád, aki kitaáláta, hogy mindenféle lib osztottan menjen a rendszerekben és ettől állandóan függ minden alkalmazás frissítése csuknalak nagyokat egész életükben. Miért nem lehet mindenhova statikusan szállítani az összes libet. érthetetlen

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Milyen jó is volna mindent statikusan linkelni... Találnak egy nagy secholet valamelyik lib-ben, aztán drukkolhatsz, hogy a kedves szoftvergyártó kiadjon egy újrafordított, javított változatot.
Vagy pedig kicseréled a shared lib-et egy javítottra.
Nyilván ésszel kéne használni a shared library-ket, de lássuk be, van előnyük.

Akkor a Vas és Acél országát (iróniát) nem ismerőknek: miben más egy shared MSHTML(+kishaverjai) lib, mint mondjuk egy QT-vel szállított QtWebKit komponens?

Mert a böngésző része eltávolítható a Windowsból minden további nélkül.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™