Tails 1.1

Megjelent a "The Amnesic Incognito Live System" - röviden Tails - 1.1-es kiadása. A Tails az utóbbi időben került reflektorfénybe azzal, hogy kiderült, Snowden és csapata, Bruce Schneier is felhasználója, valamint, hogy az NSA-nál könnyen megfigyelésre jelölt lehet az, aki utána érdeklődik.

A Tails 1.1-ben több biztonsági hibát, sebezhetőséget is javítottak. A Tails felhasználóknak javasolt mielőbb frissíteni az 1.1-es kiadásra.

Részletek itt.

Frissítés: Az Exodus Intelligence egy, a Tails 1.1-et érintő 0day sebezhetőségre figyelmeztet. A sebezhetőség kihasználója képes lehet felfedni az anonimizált felhasználó kilétét.

Hozzászólások

Na, most már engem is megfigyelnek.

Fel kell hekkelni egy popup ablakot prnszájtokra, ami a tails-re ugrasztja a böngit. Aztán lesz egy hirtelen áramcsúcs az NSA-nál.

Most töltöm le torrenten. Az oroszok és az amcsik, úgy látom élen járnak. :-)

Pont most olvastam, hogy az Exodus Intelligence talált a Tails-ben egy olyan biztonsági hibát melynek segítségével azonosíthatóak a Tails-t futtató PC-k így célzott támadás áldozatává válhatnak a felhasználók.

Én is szeretem a Tails-t de ezt a sebezhetőséget tudva egy ideig félreteszem, mivel az 1.1-es verzió még nem javítja ezt.

Hozzáértőt kérdeznék hogy akkor ez most egy mondjuk Ubuntu Linuxon futtatott Tor Brundlet is érint vagy csak a Tails-t
Videoból semmit sem látok..

Az Exodus Intelligence teljes dokumentációt fog kiadni az esetről amint javítva lesz a fejlesztők által a hiba, ami mindenki számára elérhető lesz, így ha eddig nem is tudtak annyira róla majd onnantól kezdve tudni fogják főleg, hogy 0.7 óta jelen van a hiba és nekem is nem kevés ismerősöm használ még régebbi kiadású Tails-t, mivel "lusták" letölteni az új kiadást, így szerintem lesz még élettere ennek a sebezhetőségnek.