Miért nem a keresés aktiválódik a Ctrl+F kombóra az Outlookban?

A Ctrl+F billentyűkombináció az ésszerűen működő programokban a keresést aktiválja. A keresés jön elő erre a kombóra a Word-ben, Excel-ben, Wordpad-ben, Notepad-ben, Internet Explorer-ben. De az Outlook-ban nem. Hogy miért? Mert 1995-ben egy bétateszter azt kérte a fejlesztőktől, hogy az Outlook-ban a Ctrl+F kombóra ne a keresés, hanem az üzenet továbbítása (forward) aktiválódjon. A bétateszter nevét megtippelheted, vagy megtudhatod az MSDN blog egyik bejegyzéséből.

Hozzászólások

Najó... Mára ennyi elég is volt :)

Nem csoda, hogy elfogadták a javaslatát. :-)

Nade mi volt az előző e-mail program?

A managereket errefelé intelligens mail routernek hívják. Azokat, akik meg ész nélkül végrehajtják a forwardokban szereplő utasításokat, droidnak.
--
zsebHUP-ot használok!

Ballmerre tippeltem, Billt értelmesebbnek gondoltam.

Nekem működik a Ctrl+F keresésre az Outlookban. A standard Chrome kereső ugrik fel rá. Hát ilyen ez az Outlook Web App. Üdv a 21. sz-ból.

Jelzem, hogy a legtöbb ember nem is próbálta az OWA-t, így az általad említett legtöbb embernek fogalma sincs arról, amit a szájukba próbálsz adni. Na de az értelmetlen sértegetéseket félretéve...

A levelek sokkal jobb rendezése és keresése miatt váltottam. De van még pár vicces feature benne, pl. out of office üzeneteket már a levél írása közben, tehát küldés előtt látod, ami a nyári szabik időszakában határozottan jó.

> hogy a legtöbb ember nem is próbálta az OWA-t

Értelem szerűen azok közül, akik ismerik. Most végeztem az open office-ban neked egy gyors (nem reprezentatív, mielőtt valaki belekötne) egy felkiáltásos közvélemény-kutatást: 10-12 emberből egy tartotta jobbnak az OWA-t, egy utálja mindkettőt, a többi Outlook-párti.

> pl. out of office üzeneteket már a levél írása közben, tehát küldés előtt látod,

http://imgur.com/YA19w66 - Outlook 2010, default beállításokkal (illetve a téma világosról sötétre lett álíltva)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy pl a 2010es outlook baszik s/mime encryptált levelekben keresni, hogy száradna el...

(Mondjuk az is, hogy a hozzá tartozó owa meg ki se nyitja, bár a hibaüzenetből arra következtetek, hogy azért lehetne. Az más kérdés, hogy a security vénámban azonnal elkezdene forrni a vér a gondolatra, hogy vajh hogyan :) )

Egyrészt ez a kereső szempontjából irreleváns :)

Másrészt ugyan nem ástam bele magam, de első bliccre én semmi komoly gondot nem látok azzal, ahogy az outlook (legalábbis az, amit a cég ad) kezeli az s/mime-ot. Van certi, alá lehet írni, el lehet titkosítani, good enough for most practical purposes. Ahol meg nem, ott eleve nem kényelmes beépített emilek vannak.

Szerk: ja, és nyilván van hely, ahol az ember nem válogat, és olyan is, ahol overall jobb az s/mime hirerchikus megoldása, mint a web of trust imho. Egy 100k+ alkalmazottas cégben nem nagyon lehetne gpgzni.

Hát, ha egy webalkalmazás lekezeli a ctrl-f, ctrl-s, és egyéb gyorsbillentyűket, akkor az a szar, mert hogy képzeli, hogy másképp csinálja, mint ahogy a browsertől megszoktuk...

Ha nem teszi, hagyja, hogy a browser csinálja a saját dolgát (ami egy webappnál teljesen faszság, ahogy a példád is mutatja) akkor meg az a baj...

Lehet úgy megírni valamit, hogy az mindenkinek jó legyen? :)

Nem volt ez egy időben uniformizálva MS-nél? Mintha word-ben Ctrl+I lett volna...

Ez pont ugyanannyira irritáló lehetett, mint a magyar nyelvű Excel függvények. Meg amikor a magyar nyelvű Excel a Visual Basic makró kódjában vesszőt várt tizedesjelnek, ergó nem lehetett úgy megírni a makrót, hogy magyar ÉS angol Excelben egyaránt jól működjön...agyhalottak gyülekezete.

Bill Gates nem a szivem csucske, de ot hibaztatni azert mert valamit kert 20 eve es az azota is ugy maradt? Nem olyan ez mintha a W8-on is a Windows 95 pixeles logoja lenne es ezert a Win95 fejlesztoket koveznenk meg?

Es ezzel mit akartal mondani?

Elfogyott a mezed, es nem volt idod mar elmenni a Pennybe?

Engem jobban zavar a TNEF és a normális idézés hiánya (amit már a pine is tud biztosan 19 éve).

És?
Ez is bizonyítja hogy az igazi programozó nem jó bétateszternek!

Én akkor csalódtam nagyot a Microsoft programjaiban, amikor rájöttem, hogy nem használják újra a fejlesztéseket házon belül.

Hogyan jöttem rá?

Valamikor 98 és 2000 között egy olyan munkahelyen dolgoztam, ahol időnként windows alatt kellett programokat írni.

Abban az időben kétféle billentyűkombináció rendszer volt a kezemben, az AmigaOS alatt szokásos és egy Emacs változaté.

Visual C++, Visual J++ (vagy mi volt a neve), MS Word programokat használtam. Igyekeztem mindegyikben beállítani a szokásos kombinációkat, hogy mondjuk C-x,C-s mentés, illetve Windows-w szintén mentés. Stb.

Már nem emlékszem a pontos kombinációkra, de volt olyan program, amiben a windows+akármi kombinációk egyáltalán nem működtek, helyette folyton más történt, talán kinyílt a start menü vagy valami. A C-x,C-s meg hasonlók viszont jól mentek.

A másik programban minden működött, de a C-x,C-s közben a control billentyűt el kellett engedni egy pillanatra.

A harmadikban meg azt hiszem nem ment semmi olyan, hogy C-x és utána valami más.

Szóval egyértelműen nem az történt, hogy valaki megcsinált egy billentyűzet és hotkey kezelést és azt mindenhol felhasználták, hanem teljesen különböző követelmények alatt minden programot fejlesztő csapat kifejlesztett egyet saját magának.
Az igazán durva, hogy még a Visual Studio csomagon belül is a C++ meg a Java cucc máshogy működött.