Pletyka: 4,7 és 5,5 hüvelykes iPhone 6-ok érkezhetnek

Címkék

Már régebb óta jönnek pletykák, találgatások arról, hogy az Apple végül belátja, hogy nagyobb kijelzők kellenek az iPhone-okba. A Reuters az Economic Daily News-ra hivatkozva arról írt, hogy 4,7 hüvelykes iPhone 6-ok érkezhetnek augusztusban, amelyeket 5,5 vagy 5,6 hüvelykes társai követhetnek szeptemberben. A Reuters szerint nevük elhallgatását kérő, az Apple beszállítói láncában részt vevő szereplők megerősítették neki, hogy 4,7-es és 5,5-ös iPhone-ok érkeznek majd.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Kis emberekre nem gondolnak :(már 5s mérete is nadrág zsebben zavaró ülve. Persze vágom, valakinek meg mostani túl kicsi.

Irodában vagy otthon az asztalra, autóban az autós tartóra, ha épületen belül sétálok akkor a kezembe, ha kívül akkor meg a táskámba. Nagyon ritkán előfordul hogy zsebre teszem, de csak akkor ha olyan nadrág van rajtam amin nagy kapacitású zseb van, és leülés előtt kirakom.

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Az Apple belátta nagyobb kijelző kell.
Röhögök sokszor régebben az volt a menő, hogy minél kisebb volt a készüléked.
Most meg minél nagyobb a kijelző. Tuszkolod ahova tudod nehéz nagy idomtalan "fél tégla haverok körébe".
Persze sok esetben a telefon tulajdonosa a telefon képességeinek 20%-át sem használja.
Nekem jó a buta telefon és kis méret megvárom míg megunja a trendet mindenki.

"Röhögök sokszor régebben az volt a menő, hogy minél kisebb volt a készüléked."

Ott a probléma, hogy te is és mások is keverik az okostelefont a telefonnal. Az okostelefon, az egy hordozható számítógép, amivel lehet telefonálni is. Az _is_-en van a hangsúly. Az okostelefon legkisebb erénye az, hogy telefonálni is lehet vele. Csak azért jó, hogy van benne telefonfunkció, mert így nem kell cipelni még egy készüléket.

Tehát, ha neked telefon kell, akkor vegyél egy telefont. És ne vegyél okostelefont.

--
trey @ gépház

igy van, az alapkoncepció, hogy ne kelljen két eszközt cipelni és könnyen elő lehessen kaparni a zsebből valamit, amivel tudsz ssh-zni, webezni, mailezni stb...
viszont számomra - és gyanitom sokan mások is egyetértenek velem -, a hordozhatóság az egyik legkiemelkedőbb szempont, nem szeretnék (és nem is fogok) tablet méretű cuccokat hordozni, hisz ha ez lenne a vágyam, akkor tabletet vennék, sőt tovább megyek, csak tabletet vennék, méghozzá olyat, amelyikről lehet telefonálni is.

én úgy gondolom, hogy ezt a két eszközt el kéne különiteni. a telefon legyen kézbeillő és zsebben elférő (és egyben lehessen vele dolgozni ha épp arra van szükség).

"én úgy gondolom, hogy ezt a két eszközt el kéne különiteni. a telefon legyen kézbeillő és zsebben elférő (és egyben lehessen vele dolgozni ha épp arra van szükség)."

Akkor vigyél magaddal egy tabletet és egy telefont. Ezt megteheted. Viszont akkor neked nem az iPhone kell. Én egyébként örülök, ha nő az iPhone-ok kijelzője. Így van esély arra, hogy a következő telefonom is iPhone lesz. Ha maradtak volna a 4 hüvelyknél, akkor 100%, hogy másra váltottam volna.

--
trey @ gépház

Engem pedig pont zavarna az ekkora méret. A gyors dolgokat és a telefonálást az öreg 4S-em mérete is ki tudja szolgálni, ha pedig nagyobb felület kell, akkor ott a pad vagy a mbp.

Egy öltöny zsebben már a 4" is határeset. Nekem simán kicsúszik kocsiban a 3.5 is. Sportolásnál pedig szintén gondot tud okozni egy lapát.

Tőlem jöhetnek nagyobb készülékek, ha van rá igény, de maradjon kisebb méret azonos top tartalommal mellette.

"én úgy gondolom, hogy ezt a két eszközt el kéne különiteni. a telefon legyen kézbeillő és zsebben elférő (és egyben lehessen vele dolgozni ha épp arra van szükség)."

Nem értem miért kéne ezeket -élesen- elkülöníteni. Az okostelefon kínálaton belül 3"-tól felfelé van mindenféle méret, szinte tized inchenként. Nincs éles határvonal, hogy mit hívunk még telefonnak, vagy már phabletnek, de nem is kell. Minek ezt definiálni? Mindenki el tudja dönteni magának, hogy neki mi a kényelmes méret.

"hjah csak mig androidba lesz választásod, addig apple szemét és nemlesz választás."

Ezt nem tudhatod előre. Az Apple helyében én meghagynám -illetve továbbfejleszteném- az eddigi 3,7-4"-os termékvonalat is a nagyobbak mellett. Egyrészt azért mert rengeteg iphone user van, aki már megszokta és nem biztos, hogy nagyobb méretre vágyik. Másrészt meg azért, mert nem akarnék önellentmondásba keveredni (eddig ugye azt szajkózták, hogy azért nem növelik a méretet a divat ellenére, mert meggyőződésük, hogy ergonómiailag ez a pont jó méret).

En az elmult 10+ evben annyira hozzaszoktam a 3.5-3.7" merethez, hogy jelenleg a 4" iPhone se tetszik, mert nem erem el egy fogasbol, 1 kezzel, a kijelzo minden szegletet :( Es 2007ben, pont ez tetszett meg az iPhoneban, hogy vegre 1 kez eleg a hasznalatahoz.

2001 - Palm m505 - 2.3"
2003 - Palm T3 - 3.7"
2005 - FuSi PocketLoox 720 - 3.6"
2007 - iPhone - 3.5"
2008 - iPhone 3G - 3.5"
2011 - iPhone 4S - 3.5"

Az eszkozoket nagyjabol, ugyonarra, es ugyonannyiszor hasznalom/hasznaltam, kiveve talan az elmult 2 evet, mert vettem egy 10" meretu tabletet.

Szoval, en arra vagyom, hogy hozzanak ki, egy maximum 4" meretu keszuleket, de up-to-date hardware hasznalataval. Valahogy az Android deviceokban sem tetszik az, hogy ha en szeretnek, egy nem tul nagy kijelzos eszkozt, akkor le kell mondanom a 4 magos Kraitrol, az Adreno 330rol, es a sok memoriarol, cserebe kiszurjak a gyartok a szememet, 2-3 eves hardverrel.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Én meg már ott tartok hogy, talán lecserélem a i4-emet egy Ubuntus telefonra, mert nagyon megtetszett a koncepciója... csak az zavar hogy a hardvere mögött nagyon noname gyártók állnak majd :(

Mióta Steve Jobs elhunyt, az Apple mélyrepülésben van, néhány év (5-10) és a RIM sorsára jut, de addig is folyamatosan teret fog veszíteni. Korábban ő diktálta a trendet, az utóbbi pár évben viszont követi, egyre hosszabb reakcióidővel.

El lehet tenni ezt a hozzászólást az utókor számára és meglátjátok, hogy igazam van.

Sőt, Renault Fluence-t is gyárt. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy mit írtam.

De ha már belekezdtél...
http://english.kbs.co.kr/news/news_in_zoom_view.html?No=7008
"Samsung’s market capitalization reached 335.1 trillion won or 295 billion dollars"
"In particular, Samsung Electronics, the most lucrative affiliate of Samsung Group, has a market value of 244.9 trillion won, or roughly 215 billion dollars"
(igaz, ez egy éves, itt a legfrissebb adat: http://eng.krx.co.kr/m1/m1_4/m1_4_2/m1_4_2_2/JHPENG01004_02_02_06.jsp, eszerint a tavalyi 245 trillió helyett ma már csak 147 trillió Won, azaz 143B USD az Electronics)

Szóval a Samsung tőzsdén szereplő cégei között a Samsung Electronics a legnagyobb, igaz ennek csak egyik egysége a Samsung Telco, amelynek része a mobilokat is gyártó divízió.

Igazából azt sem látom ezek alapján kizártnak, hogy az Apple némi egyéb forrás bevonásával az egészet megvehesse, ha akarná (persze miért tenné), de az teljesen egyértelmű, hogy KP-ből meg tudná venni a Samsung Electronicsot (amelynek nem tudom mekkora kis pöcs része a mobilgyártás-fejlesztés, de ez a legnagyobb Samsung tőzsdei cég, ami az Apple-t érdekelheti).

Szerintem egyes, leülhetsz. :)
--
zsebHUP-ot használok!

"Mikor számított, hogy a tőzsdén mennyit ér egy cég?"
Pld. akkor, ha a tőzsdén forgó részvényeit akarod megvenni, mert a szabályok szerint ezzel átveheted felette az irányítást?
Porsche vs. Volkswagen?

"Vagy akkor akik nincsenek is tőzsdén, azok a cégek ingyen vannak?"
Hol állítottam ilyet?

"olyan nem volt, hogy tőzsdei érték alapján vettek céget"
Melyik keresőkifejezés adja ki erre a találatot?
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100120.TV#lbj49param
"72. §323 (1) A vételi ajánlatban az ajánlat tárgyát képező részvények ellenértéke legalább:
a) szabályozott piacra bevezetett részvény esetén
aa) a vételi ajánlat Felügyelet részére történő benyújtását megelőző száznyolcvan nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára, figyelemmel a (2)-(4) bekezdésben foglaltakra,"

Ennyi a jogszabályi minimum Magyarországon. Más országokban is vannak hasonló törvények.
Következik a kijelentésedből az, hogy:
- szerinted sehol a világon nem vettek még nyilvánosan kereskedett tőzsdei céget a jogszabályi minimum-áron? Azaz a tőzsdei értéke alapján?
- amikor nyilvános vételi ajánlatot tesznek egy cégre, annak *semmi* köze nincs a cég aktuális és múltbéli részvényárfolyamához (vö. nem tőzsdei érték alapján vesznek céget, hanem csak dobnak egyet kockával és azt írják az ajánlatra)
?
--
zsebHUP-ot használok!

"Pld. akkor, ha a tőzsdén forgó részvényeit akarod megvenni, mert a szabályok szerint ezzel átveheted felette az irányítást?
Porsche vs. Volkswagen?"

Igenám, de ha elkezded felvásárolni a céget, erre a piac rendszerint úgy reagál, hogy felmegy a részvény ára, így a végösszeg magasabb lesz, mint ha a felvásárlás előtti egységárat felszoroznád a részvények számával.