Brackets 0.38 - nyílt forrású editor webdizájnereknek és front-end fejlesztőknek

Címkék

A Brackets egy ingyenes, szabad, MIT licenc feltételei szerint használható, terjeszthető stb. editor, amelyet HTML, CSS és Javascript nyelvek felhasználásával írtak, és amely elsődlegesen a webes fejlesztésekre fókuszál. Eredetileg az Adobe hozta létre, jelenleg a GitHub-on tartják karban. A Brackets eredetileg Windowsra és OS X-re volt elérhető, de újabban már linuxos binárisok is letölthetők.

Nemrég jelent meg a Brackets 0.38-as kiadása, amelynek egyik újdonsága, a sokak által kért multiple cursor/selection támogatás megjelenése:

Részletek a projekt weboldalán, a 0.38-as kiadás bejelentésében. Windows, OS X letöltések, Linux bináris csomagok (.deb, 32 bit és 64 bit), illetve forráscsomagok itt.

Hozzászólások

Lol, én meg azt hittem, hogy bugos amikor megjelent a több kurzor...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Ja, kivéve amikor a texture2 lokális változó átnevezése közben átnevezi a texture2D(x,y) elejét a GLSL kódban ami egy string közepén van...

Bár néha másra is lehet használni, ez sajnos csak a szegény ember rename-je. Mondjuk lehet js-ben ez a max.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Azert hadd ne vagjam mar ettol hasra magam, ilyen blokkszerkesztest a Notepad++, a Visual Studio es az Eclipse is tud regota. Plusz, mivel ez meg mindig nem nyelvi elemekkel dolgozik, hanem szovegekkel, ha nem figyelsz, konnyen kicserelhetsz olyat, amit nem akartal. Ezzel szemben alap refactoring funkciok mar a Borland Developer Studioban is volt (gondolom masban is elotte, en ott lattam eloszor hasonlot).

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hát lássuk, ha már AUR-ban van, kipróbáljuk :)

Nem rossz! Szépen futik Ubuntun is. Még nem is láttam ilyen natív asztali javascript alkalmazást, böngészőtől vagy webszervertől függetlenül...

Ilyet kerestem már mióta, de ezt az editort még nem ismertem, valahogy soha nem jött szembe. Thx!

Alapvetően nodejs-hez keresek olyat, ami megfelelően támogatja is azt (kódkiegészítés, kiemelés és szereti, ha esetleg még html-t is noszogatok vele néha). A sublimetextet már nézegettem párszor, tetszik, csak 70 dodót nem akarok kiadni egy olyan editorért, amit abszolút hobbi célra tartanék fent (a nodejs nekem most csak játékszer, nincsenek ilyen irányú fizetős munkáim).

Néztem, eddigi termékeik után nagy bizalommal, de valahogy nem akarta az igazat. Adok neki még egy esélyt, hátha pihentebb vagyok ma.

szerk.: azt mondja a plugin telepítésénél, hogy nem kompatibilis. Meglestem, a plugin oldal az ultimate-hez sorolja, a közösségi verzióhoz nem található nodejs kiegészítés. :S

[ironia]
Persze a JS egy rakás fos, nem is értem, hogy merik programozási nyelvnek titulálni, nem való semmire, csak honlapokon űrlapellenőrzése (sem)!
[/ironia]

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Persze nyilván, de így minden nyelvről találok "Ezerhatszazotvenkettrillio topic"-ot a neten, és még lehet itt HUP-on is.
Teljesen szubjektív a dolog, és terület/feladat specifikus. Amire nem jó egy nyelv arra nem használják, ha mégis, akkor az eredmény úgysem lesz jó/használható/népszerű/nyereséges stb. stb.
Nem gondolom, hogy a Brackets fejlesztői és közössége úgy érzi, hogy a projekt a nyelv miatt bukásra lenne ítélve, és azt sem hiszem, hogy bánnák, hogy nem másfajta nyelvet választottak a fejlesztéshez.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Hmm, nem tudom, nem hiszem, hogy vért izzadnak és a hajukat tépik a fejlesztők és/vagy a plugin fejlesztők, miközben debugolnak, karban tartanak, refaktorálnak, vagy megakarják érteni a kódot a Brackets esetében. Nem hiszem, hogy mazochisták fejlesztik az appot mazochistáknak.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Ezt én sem egészen értem, sajnos sokan gondolják azt webes tapasztalatból, hogy a JS alkalmatlan komoly fejlesztésre. Egy szépen megtervezett alkalmazás, ami figyelembe veszi az adott nyelv sajátosságait teljesen karban tartható. Megfelelő IDE választásával könnyen refaktorálható, és debugolható. Persze mindenre a megfelelő eszközt kell használni, de nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen Bracket szintű projekten ne gondolták volna végig ezt a dolgot (persze vannak kivételek).
-
import groovy.transform.Immutable

Erdekes dolog, van benne par jo cucc, de hamar ilyesmi editor, akkor LightTable meggyozobb volt eddig. Egyebkent vicces, hogy a JS alapu editorok mennyire felfutoban vannak epp: Brackets, LightTable, Atom...

--
|8]

Hiába na, a képnézegető meg a text editor mindig fétis tárgya lesz ;)

Kipróbáltam, nem rossz. Mondjuk szerintem életem egyik legjobb döntése volt, amikor megvettem a phpStormot. :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Tetszik, de marad a Sublime Text.

--
kistasi

Egyelőre csak html+css-re használom, de arra nagyon... egyszerű, gyors, kényelmes, bővíthető, az inline CSS editor meg marha jó lett.