Privacy Badger - Chrome és Firefox kiterjesztés az EFF-től az online nyomonkövetés ellen

Privacy Badger

Az Electronic Frontier Foundation (EFF) bejelentette "Privacy Badger" Chrome és Firefox kiterjesztésének alpha kiadását. Az alapítvány a kiterjesztés tesztelésére kéri a privát szférájuk védelmét komolyan vevő internethasználókat. A "Privacy Badger" automatikusan detektálja és blokkolja a kémkedő reklámokat és a "láthatatlan" trackereket.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Aki használja, ez miben jobb, mint mondjuk a ghostery?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

van adblock-om, noscript-em, ssl everywhere-em, minden nem white/blacklistelt domainrol jovo suti elfogadasat megkerdezi a firefoxom, van-e barmi ertelme ezek utan meg ezt is feltennem?

I hate myself, because I'm not open-source.

Talán jó lehetett volna a DNT is, ha a böngészők nem kapcsolták volna be alapból. Szerintem ez öngyilkosság volt részükről. Most meg jön a harc, nem jó ez senkinek se.

--

Bullshit ez az egész donottrack dolog. Eleve jófejségi-alapon megy a betartása a website oldalon. Semmi több. Az illúziója annak h. van választásod dönteni a követésed dolgáról. Valójában nincs.

Az meg, h. yahoo v. más senkiházi random oldal bejelenti h. nem támogatja a DNT-et, nem más mint nettó hiszti. MS, Cisco, miegymás már legalább fél éve kiírta az oldal tetején: ahhoz hogy "jól" működjön az oldal (tudjaisten meg ők h. ez pontosan mit jelent) beleegyezel h. tároljunk rólad ezt-azt-amazt. Ha nem teccik, húzz a ..csába, csók! Ezek után szerintetek mi értelme továbbra is bekapcsolva hagyni ezt a vackot? Színjáték, ostobáknak és hiszékenyeknek.

Kezdjük tehát a vizsgálatot ott, annál a kérdésnél, ahová feltett szándékuk, hogy soha ne jussunk el. A kérdés, hogy bármilyen demokratikus önkormányzat, bárhol, összhangban van-e az ilyesfajta hatalmas, mindent átható felügyelettel, amelybe az Amerikai Egyesült Államok kormánya vezette nem csak az amerikaiakat, hanem az egész világot.

Ez valójában nem egy bonyolult vizsgálat.

Örömmel tudatom, hogy a KFKI Telephely területén, a 18-as épület helyén az MTA WIGNER [...] tenderünket a Persecutor Kft. nyerte meg.

etc.

Amdroidra kéne egy ezt tudó app.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)