Samsung Galaxy S5 kézbe véve

Kéznél volt egy Samsung Galaxy S5, így szemügyre vehettem, hogy mit kínál a Samsung zászlóshajó okostelefonja. Készítettem néhány képet és videót, amit alább találsz minimális kommenttel ellátva:

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt

A kamera képei

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt
Egész jó makro képek

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt
...

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt

Az előd (Galaxy S4) az S5 "szemével"

Samsung Galaxy S5 gyorsteszt
...

Random videók a készülékről

Pulzusmérés

Vélemény kb. 10 percnyi nyomkodás után

Sokak szerint nagy, szerintem a méretével nincs különösebb probléma. Nem kicsi, de zsebre téve tök mindegy. Internet fogyasztásra kiváló.
Az akku időt csak a tulaj által mondottak alapján tudom értékelni. Tegnap reggel vette le a töltőről, ma délelőtt még 65% körül volt úgy, hogy volt nyúzva rendesen. Majd elválik, hogy hosszú távon mire lesz elég, de biztos, hogy jobb lesz, mint az S4-é volt.
A S3-nál és az S4-nél a hardver külső anyagminőségével nem voltam kibékülve. Szerintem az S5-tel sikerült előre lépni. A tapintásra gumihatású hátlap egyáltalán nem ronda. A kamera + szenzor tömb viszont lehetne esztétikusabb.
A kijelző - most anélkül, hogy belemennék mindenféle technikai adatba - kiváló. Tényleg. Nem érdekel, hogy mennyi a felbontása, mennyi a pixelsűrűsége, milyen hangzatos marketing bullshit jelző van ráaggatva. Szép. Jó nézni. Ez a lényeg.
Az Android funkcionalitása iOS felhasználó szemével már régóta irigylésre méltó. A stabilitásáról nem tudok nyilatkozni, viszont a sebessége teljes mértékben kielégíti az igényeimet. Én nem találtam rajta semmi kivetnivalót.

Összességében, az S5 egy jó telefon. Akár kéne is, de nem annyiért, amennyiért most adják...

Hozzászólások

Az oldalán azok a rovátkák köcsönöznek neki egy elég autentikus gagyi-kínai látványt.

"de nem annyiért, amennyiért most adják..."

Naja. Érdemes megnézni egy Nexus 5-öt, nekem nagyon jók a tapasztalataim. Fele ennyiért majdnem ilyen vasat kapni stock androiddal (nekem nem jön be a Samsung-féle felület), és az ráadásul egy külsőre is igényes darab. (Összehasonlítás - a kamerán kívül szerintem egy kategória, SD kártyás bővítés nem szempont).

naja. 2 dolog hiányzik nekem a Nexus 5-böl (most Nexus 4-em van):
- ANT+ támogatás
- cserélhetö microSD kártya

az ANT+ megoldható USB-OTG-n dongle-al, de nem annyira szimpatikus megoldás egy telefonból kilógó kábel futás közben. Ha meg begyüröd a tokba, akkor valahol rendesen meg kell hajlítani a kábelt. Sajnos a 4-es nem támogatja az OTG-t, mert elszúrták a csatlakozó áramellátását (*fixme*)

a 4-esnél is az zavar a legjobban, hogy egyre kevesebb hely marad a zenéimnek. Ha letöltöm az app frissítéseket, akkor újra és újra meg kell válnom pár mp3-tól (tudom, a fotókat+videókat is rendben kell tartani... :). A zenéket is meg lehet oldani OTG-n a kocsiban, de nem tudom elképzelni, hogy praktikus-e és a telefont se lehet tölteni az OTG használata alatt.

Samsungnál meg az zavar, hogy tele van a Samsung féle Android kiterjesztésekkel, ami nekem egyáltalán nem kell.

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Ez a szemmozgás-követő elsőre elég bizarr. Ha nem nézek rá a videóra, megáll a lejátszás. Először azt hittem, hogy valami hiba.

--
trey @ gépház

"Az Android funkcionalitása iOS felhasználó szemével már régóta irigylésre méltó."ú

Ilyet is ritkán hallani.
Tudsz mondani olyat, ami Androidon elérhető, de iOS esetén nem/korlátozottan?

Ezen a mondaton a cikket olvasva én is elmosolyodtam. Valahol még olyat is olvastam, hogy az Apple már csak a megfoghatatlan felhasználó élménybe kapaszkodhat, mert minden másban lenyomták a konkurensei. És ugyebár ki az a barom, aki egy eszközt használni is akar, nem csak a specifikáció érdekli... :D

Kilapultak a ikonok. :D

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

"gumihatású hátlap" Ez egy apró és hasznos extra, kár, hogy kevesen használják.

Én a múlt héten vettem kézbe egy ilyet a helyi GSM boltba, de nem dobtam tole egy nagy hátast.
A touchwiz vagy mifene ami rajta van, nem volt olyan villámgyors mint ahogy vártam volna. Tulajdonképpen semmivel nem érzodott gyorsabbnak a programinditas mint a jelenlegi telefonomon (Nexus 4), illteve lassabbnak tunt.

Persze biztos hogy mikor mar elindult a program akkor odaver neki a benchmarkokban, de en napi szinten nem a benchmarkokkal szoktam bibelodni. Az egyeduli ami tetszett benne az a kamera szoftver, illetve annak a sebessege.

Amennyiben viszont ar-ertek aranyat nezem, akkor inkabb egy Nexus 5-t vennek (play store-bol).

+Sok. Nexus 4 friss gyári rommal meg Art runtime-al szerintem odaver majdnem mindennek jelenleg. Valamelyik current Galaxy Note volt a kezemben, szintén 4.4.x-el, de a Samsung letiltotta az Art runtime -ot. Érezhetően lassabb a multitasking. Persze lehet hogy szintetikus benchmarkkal 2x gyorsabb, de az nem érdekel engem sem. :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Az AMOLED kijelző szerintem visszalépés, többek tapasztalata alapján két év elég ahhoz, hogy bezöldüljön.

Most tenyleg ez a csucskategoria Android-ban? Meg szappantartonak is ronda.

A Samsung által gyártott. A csúcskategóriában más gyártók cuccai is vannak, és VAN különbség. Az lőzőekben említgetett nexus 4 és 5 is odaver, meg szerintem (bár olyanom még nem volt), a Sony Z vonal is jócskán felette van az S5-nek.

A cikk (vélemény) viszont arról szól, hogy igenis JÓ az S5 is. És szerintem is az. Bár maradok azért a mindenkori nexusnál

jAzz

X év? El vagy tévedve. Fél éve szórakoztattad azzal a nagyérdeműt, hogy MSDN licencekkel jóárasítod az üzleti Microsoft szoftvereket
Csak épp elkerülte a figyelmedet:
"Although in most cases the software itself functions exactly like the full product, the MSDN end-user license agreement[4] prohibits use of the software in a business production environment. This is a legal restriction, not a technical one"
szövegrész.
Pedig még a szomszédpistikék is el szokták olvasni a szerződések szövegét fizetés előtt ha már üzletről van szó. De egy kamufejlesztő miért is foglalkozna ilyen apróságokkal?! :)

Normális HUP-ot használok!

Nem vagyok eltevedve, evek ota josz a kamufejleszto meg malware-os hexchat lemezeddel, egyem a zuzadat. Valamikor valahol biztos nagyon a pocsodre leptem a temaban, ha azota is emiatt nyalogatod a sebeid. Most akkor egy eleten at fogsz emiatt cirkuszolni, galamblelku nebantsviragom?

A rossz hir az, hogy ez a dolog (barmi is volt az) mar igy is marad, ugyhogy vagy obegatsz meg par evtizeden keresztul, vagy esetleg megprobalsz tullepni a kicsinyes hascsikarasaidon. En mondjuk mindket esetben nagyjabol teljesen leszarom a vilagfajdalmad. Ha neked jo dolog hisztizni a semmin, akkor csinald, kedves egeszsegedre.

A fejlesztesre (jogosan) hasznalt MSDN meg elkepzelesem sincs, hogy jon a Galaxy S5 hir ala behanyt ujabb troll attempt-edhez, de nem vagyok meglepve. Legkozelebb milyen random, irrelevans, x honapos marhasagot huzol elo?

Nem veszek Samsung telefonokat, mert nem bírják sokáig. Én legalábbis nem kockáztatom a pénzem.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com