Cinnamon 2.2

Címkék

Clement "Clem" Lefebvre, a Linux Mint disztribúció és a Cinnamon desktop környezet vezető fejlesztője, csapata nevében tegnap bejelentette a Cinnamon 2.2-es kiadását. Ez a verzió fog helyet kapni a hamarosan kiadásra kerülő Linux Mint 17 (kódnevén "Qiana") disztribúcióban, illetve backportolásra kerül majd a Linux Mint Debian Edition (LMDE) Update Pack 9-be is. A nagyobb újdonságok és új funkciók rövid összefoglalója megtalálható a bejelentésben.

Hozzászólások

Nem jön be a linkelt oldal. Csak nekem? BTW, megújul a magyar linuxmint oldal is. Szintén drupal alapokra helyezik. Most láttam a látványtervet. Tátszik...

Hát ebből a részletből úgy tűnik számomra, hogy igen: Another interesting improvement added with Cinnamon 2.2 is the way applets work: each applet is now able to register "roles" which tell Cinnamon which functionality they provide and this is used to allow Cinnamon to automatically hide systay icons for which the functionality is already present in an applet.
Sőt, ugye, ha pl. a szövegszerkesztődet használod mondjuk lengyel billentyűzetkiosztással, akkor el is rejti az ikont a tálcán... Mondjuk ezzel meg nem egészen értek egyet...

Stabil ez már? 1.6-ot néztem utoljára, akkor még voltak érdekes bugjai.

Nekem is az van fent, és eléggé pórul jártam vele. Linux Mint 13-at használok, és az elvileg alapból nem kapta meg a 2.0-s Cinnamon-t, viszont beengedélyeztem a "backport" csomagokat, és úgy fölment. Ha hibátlan lenne, akkor sokkal jobb lenne, mint a korábbi (talán 1.6-os). Viszont az USB pendrive csatlakoztatásnál valami összeakutyulódhat a Gnome és a Cinnamon között, mert újabb és újabb pendrive mount-olások egyre lassabbak lesznek. Ráadásul amíg a pendrive-ra vár a gép, addig az egész Cinnamon és az egész Gnome leáll, úgyhogy taszkot váltani pl. nem lehet. Eleinte ez a várakozás csak 1-2 mp, de hét végére egy 4 volume-os kártyaolvasó bedugása már 10-20 másodprces fagyást okoz.
Úgyhogy alig várom, hogy kijöjjön a 17-es Mint, és frissíthessek.

(Laptop-on használok még 15-ös Mint-et, az abban levő Cinnamon stabil és teljesen jó.)