Emlékeztek mi történt 2003-ban?

Címkék

január 15.: A Lufthansa elsőként ezen a napon, tette lehetővé az utasok számára, hogy elérjék a világhálót. A szélessávú kapcsolatot 3 Mbps letöltési és 128 kbps feltöltési sebességet tett lehetővé.

január 25-26.: Ezen a hétvégén egy új, rendkívül kártékony vírus ütötte fel a fejét internet-szerte. A Sapphire, Slammer vagy SQLExp néven ismert vírus világszerte több mint 120 000 szervert fertőzött meg, aminek köszönhetően érezhetően lelassult a globális internetforgalom sebessége és egyes vállalati hálózatok is túlterhelődtek.

március 3.: A Sun Microsystems fellebbenttette a fátylat régóta várt Sun Fire V1280 szerveréről, amelynek megjelenését technikai okok miatt már többször is elcsúsztatták. A Sun Fire V1280 egy 12 processzoros rendszer, amely 900 MHz-es UltraSPARC III chipeket tartalmaz és a vállalat középkategóriás és csúcskategóriás gépeihez hasonlóan partícionálható, illetve átkonfigurálható.

április 1.: Határozott lépésre szánta el magát az Informatikai és Hírközlési Minisztérium: a hatósági áras internet behívószámok (az 51-es előhívóval tárcsázható számok) díját jelentősen csökkentette. A minisztériumi döntés értelmében napközben, csúcsidőben a telefonköltség percenként egy forint lesz, míg a 18 és reggel 7 óra közti időszakban 50 filléres percdíjjal számolhatnak az internetezők.

április 15.: A westelesek egyedi beállítások sorával formálhatják a levelezőrendszert és elektronikus üzeneteiket weben, WAP-on, SMS-ben és számítógépes levelezőprogrammal egyaránt fogadhatják, illetve megválaszolhatják.

július 7.: Megdöntötte saját korábbi adatforgalmi rekordját az Interware: hétfőn 735 Mbit/sec csúcsot állított fel szolgáltató. Ezzel az értékkel az Interware először lépte át a magyarországi internetszolgáltatók közül a 700 Mbit/sec forgalmi határt letöltési irányban.

július 19-21.: Ezen a héten rendezték meg a kanadai Ottawában a hagyományosnak mondható Linux Kernel Fejlesztők Csúcstalálkozóját. A memória kezelésről, az aszinkron I/O-ról, multipath I/O-ról, és az SCSI rétegről volt szó.

szeptember 2.: KHS jelentés: Az előfizetők 64 százaléka csatlakozott modemmel, 6 százalékuk ISDN vonalon keresztül. 11 százalék valamilyen DSL hozzáférést használt, míg kábeltévés internete 9, vezeték nélküli kapcsolata 6 százaléknak volt. A bérelt vonali előfizetések aránya mindössze 1, az egyéb (például mobil) internet-hozzáféréseké pedig 3 százalékos volt.

november 4. Az Interware Rt. és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF) megállapodást kötött, hogy az egymás felé irányuló - jelenleg 200-300 Mbit/sec közötti - forgalmat közvetlenül (a BIX kikerülésével, peering alkalmazásával) cserélik ki egymás között egy 1 Gbit/sec sebességű vonalon -- ezzel tehermentesítve a hazai internet adatkicserélő központot, a BIX-et.

December 17.: A Matáv munkatársai bekötötték a 100 ezredik ADSL előfizető hozzáférését.

És ezeket mind megbeszéltük az akkor induló rendszergazda kocsma néven is ismert, Nyuszi barátai és üzletfelei nevű sörözések alkalmával…

Március 6-án kicsit más témák lesznek, de a résztvevők, a hangulat a régi.
Ha érdekel, várunk szeretettel!
Helyszín: IKON Bisztró, Budapest 7. kerület, Dohány utca 12.

Dátum: 2014. március 06. 19:00-tól

További részletek: https://www.facebook.com/events/254925734677223/?ref_dashboard_filter=u…

(forrás: wikipedia.hu, hup.hu, hwsw.hu, KSH)

Hozzászólások

"Helyszín: IKON Bisztó..."
Mi történik, ha rákattintok jobb egérgombbal? (Burkolt felhívás helyesírási hibára)

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Hát 2001-ben? :)
Április 27-én pl. ez ment le. 4 és fél hónappal később be is következett...
Az ápr. 27 is érdekes dátum, egy nappal Csernobil 15. évfordulója után...
--
PtY - www.onlinedemo.hu

"Megdöntötte saját korábbi adatforgalmi rekordját az Interware: hétfőn 735 Mbit/sec csúcsot állított fel szolgáltató. Ezzel az értékkel az Interware először lépte át a magyarországi internetszolgáltatók közül a 700 Mbit/sec forgalmi határt letöltési irányban."
BIX->IW, IW->saját userei, vagy mi akar ez lenni?
2003-ban sem tűnik soknak.
--
zsebHUP-ot használok!

"Emlékeztek mi történt 2003-ban?"
Az baj, ha egyikre sem emlékszem?

április 15.: A westelesek egyedi beállítások sorával formálhatják a levelezőrendszert és elektronikus üzeneteiket weben, WAP-on, SMS-ben és számítógépes levelezőprogrammal egyaránt fogadhatják, illetve megválaszolhatják.

...és csak most szóltok?!

openSUSE 13.1 x86_64.

"...január 25-26.: Ezen a hétvégén egy új, rendkívül kártékony vírus ütötte fel a fejét internet-szerte. A Sapphire, Slammer vagy SQLExp néven ismert vírus világszerte több mint 120 000 szervert fertőzött meg, aminek köszönhetően érezhetően lelassult a globális internetforgalom sebessége és egyes vállalati hálózatok is túlterhelődtek..."

A túlterhelés elsődleges okai az adminisztrátorok voltak, akik mindenféle szervezettséget mellőzve indítgatták újra a szervereiket és a routereket. Az állapotüzenetek voltak az elsődleges okai a lassulásnak.

-------------------------
Trust is a weakness...

Igen, pontosan emlékszem... Összevesztem a főnökömmel, mert bizonyítanom kellett, hogy szükségem volt 10db A4-es lapra céges ügyben. A verbális box az irodájában történt, Budapest belvárosában, egy olyan háztömbben, ami nagyrészben a cégé (konkrétan az Övé) volt, ahol egy sok köbméteres tengeri akvárium volt a hátsó fal, amit havi 200000Ft-ért tartottak karban (2003-ban járunk). A vita végén olyat mondtam, ami miatt rövidesen elváltak útjaink (konkrétan kirúgott a p..ába).
Sok szép nyugodt év következett ezután...

A párbeszéd:
– Ezt már nem veszi be a májam! És a mellékhelyiségben sincs papír!
– Takarodj innen a picsába!
– Mi a szar van?
– Nincs papír. Ennyi. Én vagyok a góré.
– Erről pofázok. Mi a szar van a világgal, hogy te vagy itt a góré?!
– Ki vagy rúgva!
– Végre valamivel kitörölhetem a seggem...!

:)

On a Monday in January of 2003, Katharine Gun received an email that worried her. Gun, a 28-year-old linguist and analyst with the British intelligence service, was a calm, thoughtful woman. The message, which was classified "top secret" and came from a department head of an American intelligence service, informed a British counterparts that, "as you all probably know by now," a joint eavesdropping operation was being planned against United Nations delegations. Gun couldn't believe her eyes.

At the time, the UN was in the midst of a debate about a possible invasion of Iraq. The fateful appearance of the US Secretary of State Colin Powell before the UN Security Council, in which Powell would attempt to secure allies for an attack on Baghdad, was to take place in five days. Gun, like many of her fellow Britons, was opposed to a war and considered what she should do about the email. By targeting UN diplomats with their espionage, weren't the United States and Great Britain trying to forcibly bring about a war? Were they trying to determine diplomats' feeling about a conflict? Was it legal?

http://www.spiegel.de/international/europe/gmhq-former-employees-discus…

In 2003 AT&T built "secret rooms" hidden deep in the bowels of its central offices in various cities, housing computer gear for a government spy operation which taps into the company's popular WorldNet service and the entire internet. These installations enable the government to look at every individual message on the internet and analyze exactly what people are doing. Documents showing the hardwire installation in San Francisco suggest that there are similar locations being installed in numerous other cities.

The physical arrangement, the timing of its construction, the government-imposed secrecy surrounding it, and other factors all strongly suggest that its origins are rooted in the Defense Department's Total Information Awareness (TIA) program

http://www.wired.com/science/discoveries/news/2006/05/70908

The IAO began funding research and development of the Total Information Awareness (TIA) Program in February 2003 but renamed the program the Terrorism Information Awareness Program in May that year after an adverse media reaction to the program's implications for public surveillance.

https://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_Information_Awareness_Program

https://www.defcon.org/html/links/dc-archives/dc-18-archive.html#Marlin…

Emlékeztek__,__ mi történt 2003-ban?

t

"Emlékeztek mi történt 2003-ban?"
Aha!
Megjelent az Unreal Tournament 2003
Legjobb haverjaimat akkor ismertem meg a helyi Internet kávézóban!
3 napos LAN partyk, klán mérkőzések!
Akkor még voltak jó reflexeim és osztottam a fejeseket CS-ben és UT-ben :)
Jó kis év volt, tiszta buli :D