Éves helyzetjelentés a Linux kernel fejlesztéséről

Címkék

A The Linux Foundation kiadta szokásos, éves helyzetjelentését a Linux kernel fejlesztéséről. A helyzetjelentés nagyjából évente érkezik. A jelenlegi összefoglaló a 3.18-as kernel alapján készült, figyelembe véve a 3.10-től 3.18-ig terjedő kiadásokat.

A legutóbbi jelentés 2013 szeptemberében látott napvilágot és a 3.3-tól 3.10-ig terjedő kiadásokról szólt.

A jelentésből egyebek mellett megtudható, hogy:

  • több mint 1200 cég, vállalat közel 12 ezer fejlesztője járult hozzá a kernel fejlesztéséhez amióta a jelentések készítését elkezdték 10 évvel ezelőtt. Az utolsó jelentés kiadása óta 200 cég több mint 4000 fejlesztője járult hozzá a fejlesztéshez. Ezen hozzájárulók fele első alkalommal járult hozzá a Linux kernel fejlesztéséhez.
  • A kernelfejlesztést szponzoráló TOP10 cég, szervezet listája a legutóbbi jelentés óta: Intel, Red Hat, Linaro, Samsung, IBM, SUSE, Texas Instruments, Vision Engraving Systems, Google és Renesas.
  • A Linux kernel fejlesztése minden eddiginél nagyobb mértékű. A Linux kernel fejlesztésének történelmében a legmozgalmasabb fejlesztési ciklus a 3.15 kernel fejlesztési ciklusa volt.
  • A fizetett fejlesztők száma növekszik, mivel a cégek szinte azonnal lecsapnak azokra, akik elkezdenek hozzájárulni a Linux kernel fejlesztéséhez.

A bejelentés itt olvasható. A teljes helyzetjelentés elérhető itt.