A Mozilla örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert két vöröspandáját

Címkék

Az idén 10. születésnapját ünneplő Firefox böngésző és a Firefox OS okostelefon operációs rendszer fejlesztéséről ismert Mozilla örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert két kis vörös pandáját, Ambrust és Aurorát. A platina fokozatú támogatással a Mozilla nem csak a vörös pandákat, hanem az állatkert valamennyi lakóját is segíti.

Örökbe fogadta Ambrust és Aurorát a Fővárosi Állat- és Növénykert két vörös pandáját a Mozilla. Az idén 10 születésnapját ünneplő népszerű Firefox böngésző, valamint a tavaly megjelenő Firefox OS mobiltelefon operációs rendszer szoftverek fejlesztését végző Mozilla támogatásából nem csak a két emlős, hanem a budapesti állatkert örökbefogadási szabályai szerint az állatkert minden lakója részesülhet. Az örökbe fogadott Ambrus és Aurora vörös pandák kiválasztása mellett szólt, hogy a magyar elnevezések mellett az angol nyelvben firefox néven is ismert a faj. Az pedig már csak egy érdekes egybeesés, hogy Aurora a Firefox következő verziójának is a neve. A Mozilla magyarországi közössége a böngésző 10. születésnapi alkalmából, a vörös pandák örökbefogadása mellett, a kilátogatókat családi programokkal, valamint a vállalat legújabb okostelefonjának bemutatójával várta a Fővárosi Állat-és Növénykertben. 
 
A lassan egy éve megjelenő Firefox OS teljesen új szemlélettel közelíti meg a mobiltelefon operációs rendszerek piacát. A Mozilla teljesen nyílt forráskódú és szabad szoftveres komponensek felhasználásával épít új ökoszisztémát a felhasználók számára. A Firefox OS okostelefon operációs rendszertől kezdve, az alkalmazások letöltésére szolgáló Firefox Marketplace-en át, a telefonplatformra fejleszthető programokig és applikációkig minden tekintetben választási lehetőséget ad a felhasználók, a szolgáltatók és a fejlesztők számára. A közösségi fejlesztési modell garancia arra, hogy mindenki számára nyitva áll a lehetőség a közreműködésre. A világméretű közösségi aktivitásnak és partneri kapcsolatoknak köszönhetően a rendszer folyamatosan frissül, s új funkciókkal bővül a 2013. október 9-ei magyarországi bejelentést követően. A rendszerben rejlő képességeket jól példázza, hogy a gyártói együttműködésnek köszönhetően a Firefox OS hamarosan más eszközökön: televíziók és táblagépek operációs rendszereként is funkcionál majd.

Az eseményről készült hivatalos képek.

Képek Auróráról az egyik vörös pandáról, sok-sok kép az örökbefogadási buliról, és egy másik album.

A Magyar Mozilla Közösség Facebook oldala.

Ha valaki kedvet kapott az állatkerti örökbefogadáshoz, akkor azt itt lehet kezdeményezni, a Mozilla támogatását (akár egy póló igénylésével) itt lehet megtenni. Mozillás önkéntesnek Magyarországon pedig itt lehet jelentkezni.

Hozzászólások

Nem tudom megbékélni ezzel az identitás-zavarral. A Mozilla mindenhol azt hangoztatja, hogy a Firefox az _nem_ róka, hanem vöröspanda, ehhez képest a grafikai anyagokban, és plüss kabalákban egyaránt egy közönséges rókát jelenítenek meg. Most akkor panda vagy nem panda?

Két identitás van:
* Firefox név nyomán amelynek vörös panda jelentése is van (pontosabban kínaiul az egyik megnevezés angolra lefordítva firefox-ot jelent).
* A logó, amelyet egy képes Biblia ihletett: http://itcafe.hu/hir/firefox_logo.html

Szerintem nincs ezzel baj :)

KAMI | 神
--
Firefox OS / Linux Mint / Ubuntu / LibreOffice / SeaMonkey