Ubuntu 13.04 EoL

Címkék

Adam Conrad korábbi figyelmeztetője szerint az Ubuntu 13.04 (kódnevén "Raring Ringtail") tegnap, 2014. január 27-én elérte életciklusa végét, támogatása befejeződött. Tegnaptól ehhez a disztribúcióhoz nem jelennek meg sem Ubuntu Security Notices-ek (USN), sem csomagfrissítések. A támogatott frissítési útvonal az Ubuntu 13.10-en keresztül vezet.

Hozzászólások

Van aki mostanában upgrade-elt? Komolyabb problémáról infó esetleg?

13.10:
a bejelentkező képernyőnél nem működik a monitor power off, ha már be vagyok lépve megy
az egér középső gombját egyszer megnyomva nagyon sűrűn duplán "kattan" - nem kicsit idegesítő
futtatok más userként (su) programokat -pld firefoxot-, amik néha hangot akarnak adni magukból (pld. flash megszólal). Korábban ezek a programok csendesek voltak (ez is volt a cél, nincs szükségem rá), a 13.10-től ebbe a flash plugin belehal. Ha beteszem a usert az audio groupba, indít egy pulseaudiót, majd mivel kettő fut, abba hal bele. Kilőttem a saját pulseaudiómat, akkor a su-zott user programja már nem halt meg, hangja is volt, viszont a reboot után most már sehol sincs hang, cserébe ugyanúgy befagy minden su-zott "hangos" app.
a default beállításokkal be sem bírok jelentkezni, gondolom kevés neki a video (integrált AMD)
mate-t tettem fel valamelyik repóból, azzal a thunderbirdben irgalmatlanul vastagok a betűk, és (amíg volt hang :) a billentyűzetről is eltűnt a hangerő-vezérlés lehetősége.
a thunderbirdnél visszajött valami korábbi verzió betegsége, miszerint néha hosszú percekig 100% CPU-t eszik és teljesen befagy a program, aztán megint használható

Ezeket leszámítva nincs vele bajom, vagy amit nem írtam le, már elfelejtettem. :)
--
zsebHUP-ot használok!

Kösz, tesztelgetem a 13.10 live-ot, egyelőre nem váltok 13.10-re. Nálam is egyébként rohadt lassú lesz a grafika 13.10-en. 13.04-en semmi ricegés, viszont 13.10-en az van mint Fedora 18-ason is, hogy az integrált Intel vga-m csiga lesz.

F18-tól is emlékeim szerint >3.10-es kernel van, és 13.10-en is. Itt valamit eltoltak.

Apacs szopóka kissé.
Bár én 12.10-ről upgrade-eltem 13.10-re, ezért nem tudom, hogy hol jött be a 2.4 a 2.2 helyett, de minden <Directory> szekcióba be kellett tennem egy "Require all granted"-et minden olyan helyre, ahol nem volt semmilyen megszorítás.
Ha már a 13.04-ben is 2.4-es volt az apache, akkor tárgytalan a dolog.

Más problémára nem emlékszem.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Én csak LTS-re tettem fel a 13.10-es kernel-xorg frissítést, de suspend után nem mozog az egérkurzor.

Szerk: Mármint laptopon a tapipad. Asztalin semmi gond.

Szerk2: Nem suspend okozza. Mégsem olyan egyszerű ez a hiba. Ez az aksi merüléskor suspend valamiért sokkal problémásabb, sosem értettem mi a különbség.