Thorium Core Kickstarter kampány: kereskedelmi Windows-klón, ReactOS alapokon

A ReactOS projekt vezetője, Alekszej Bragin, társával Kickstarter projektet indított, melynek célja az első kereskedelmi jellegű, nyílt forráskódú, Windows-kompatibilis operációs rendszer létrehozása. A rendszerre elsősorban felhő alapú szolgáltatások platformjaként lehetne számítani a
jövőben.

Thorium Architecture Diagram

A Kickstarter oldal szerint a projekt létrehozásának oka részben az igény egy nyílt forráskódú Windows pótlékra. Ezen túl a készítők véleménye szerint a Thorium Core bizonyos környezetekben potenciálisan jobban teljesíthet a Windows-nál, illetve a jövőben elterjedhet a Microsoft által nem támogatott hardverplatformokon.

A cél jelenleg 120 000 dollár összegyűjtése 2014. február 21-ig. További részletek a projekt Kickstarter oldalán és a projekt hivatalos weboldalán.

Hozzászólások

Ez a vonat szerintem már elment. De sok sikert hozzá!

--
trey @ gépház

Ha a RaectOS a kihalófélben lévő Windows-XP-t tudná felváltani az talán adna némi esélyt a projektnek.
Amikor utoljára néztem a ReactOS-t (talán 2-3 éve vagy több), akkor szinte semmire sem volt alkalmas.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Érdemes megnézni a linkelt videót arról, hogy mi hol tart. Azokon a rendszereken ahol most probléma az XP támogatásának megszűnése (ATM-ek, pénztárgépek, stb.) nem hiszem, hogy lehetetlen lenne működőképessé tenni némi befektetéssel.

(Mint ahogy a FreeDOS is megtalálta magának ezt a piacot, miközben másra nem igazán alkalmas.)

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nem tartom kizártnak, hogy az ATM-ek, pénztárgépek, stb. gyártói vagy felhasználói csengetnének egy jelentősebb összeget a ms-nak, hogy kapjanak patch-eket az EOL XP-khez.

Más: hogyan történik egy ATM patch-elése? Jön egy patch kedd (eddig megvan :)), a többi része érdekelne. Tud erről valaki konkrétumot mondani?

Én úgy tizenöt éve láttam egy azóta már forgalomból kivont típust belülről. Azon még OS/2 volt... Aztán évekkel később valamelyik Spar(?) boltban épp akkor szervizelték az OTP automatát, mikor ott jártam. Azon valami XP-féleség volt, egy hagyományos, desktop PC-vel :)

Azt addig értem, nem is konkrétan az érdekel, hogy XY cégnél hogyan csinálták 2,5 évvel ezelőtt, amikor ott dolgozott hősünk :)

Csak nagy általánosságban érdekelt volna, hogy pl. havonta kijárnak-e patch-elni pendrive-val vagy CD-vel, vagy RDP-vel dolgoznak, vagy központilag kezelik valami mgmt eszközzel, ilyesmiken agyaltam