Előrendelhető a Vizux M100 típusú, androidos okosszemüvege

Az okostelefon, okosóra után számíthatunk arra, hogy egyre több okosszemüvegről szóló bejelentés érkezik. A Vuzix a napokban bejelentette, hogy előrendelhető Vuzix M100 típusú, Android-ot futtató készüléke. A fejen viselhető számítógép képes önállóan (Local mód - a rá töltött alkalmazásokat közvetlenül futtatva), androidos okostelefon HUD-jaként (HUD mód), vagy e kettő funkciót kombinálva (Collaborative mód) működni.

A készülék specifikációja megtalálható itt. Ára 1000 dollár, elérhetősége jelenleg: előrendelhető. Szállítása várhatóan ebben a hónapban elindul.

Hozzászólások

Google Glass gagyi változata de majdnem annyiért.

priceless, mikor a video vegen meglatod a ceged nevet, ahol dolgozol...

szerintem a glasshoz kepest nagyon gagyi.

Csak hogy én is értsem: itt a video célja az, hogy lebeszéljen az okosszemüveg vásárlásról? Mert ha igen, akkor kurva jó lett. Ha nem, akkor marha idegesítőnek tűnik hosszú távon használva.

Jesszusom!!! Mi ez a szar? Kb. öt perc alatt fejfájást kapnék ettől a szemem elé lógatott izétől.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Ellenségeknek karácsonyi ajándékként esetleg.
Engem még egy vastagabb szemüvegkeret is zavar és akkor egy ilyen izé... Borzalom a köbön.

„Itt a Borg, asszimilálni fogjuk magukat, minden ellenállás hasztalan.”

:rotfl:

Egy 2012-es holland felmérés szerint a lakosság 20-40 éves korosztályának kb. 40%-a visel szemüveget v. kontaktlencsét. Jelenleg kb. ők a potenciális célcsoportja az okosszemüveg gyártóknak. Viszont amíg ilyen otromba cuccokkal rukkolnak elő, esélytelen az átlagembert rávenni a vásárlásra. Igazán akkor indulhat be az üzlet, ha sikerül eltüntetniük a technikát, azaz pontosan úgy néz majd ki egy okosszemüveg, mint egy "buta". :-) Erre azért még tutira jó pár évet várni kell.

Korábban azt írtam, hogy az okosszemüvegekre rá fognak cuppanni és ez megváltoztatja az egész emberiséget. Nos, én nem erre az otromba kütyüre gondoltam, hanem inkább a Google-féle változatára.

A Google embere valami ilyesmit mond: "How to get technology out of your way when you are doing activity". A Vuzix videójában viszont az látszik, hogy a csóka előtt jó feltűnően ott ugrál mindenféle, amikor épp az úttesten kéne átkelnie. A kettő kütyü közt tehát - a videók alapján - fényévnyi távolság van.

De mi az, amihez ennyire kell egy ilyen szemüveg? Melyik az a tevékenység, amihez nagyon jól jön? Tényleg érdekel. Cockpit-be HUD nem ér :P

Még egy telefonnal is mennyit szívnak a gyártók, elég sok komoly hiba, hiányosság van (saját telefonról beszélek: visszacseng, stb. - 2013-as...), képzelem mi lenne egy szemüvegnél.
Már lassan nem bírunk meglenni valami elektronikus ketyere nélkül :( Ettől függetlenül én is szeretem az okostelefonom, de amit látok, hogy állandóan nyomogatják még egy sörözés alkalmával is, az már kicsit sok.

Nem értem miért erőltetik a gyártók a fej mellé a cumpute egységet amikor úgy is van telefon a vásárlónál, egy buta kijelző az "okos" telefon mellett már kijöhetett volna, talán.

Egyébként le a cyborgokkal.

Ilyen erővel akár egy notebookot is felrakhatna a fejére a csávó lol.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ez valami vicc lehet amit mi nem értünk. :)

... ha valaki nekimegy a falnak, az nem vak, csak elromlott az okosszemüvege...

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba