Szabad szoftverek a közigazgatásban konferencia

Címkék

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szabad Szoftver Kompetencia Központja a vidéki workshopok mellett egy konferencia keretében Budapesten is beszámol eddigi munkájáról és terveiről.

A konferencia programját Fekete Gábor e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkár nyitja meg, amelyet követően a kompetencia központ munkatársai, valamint együttműködő közigazgatási intézmények informatikai vezetői számolnak be az eddig elért és várható eredményekről és a további közös tervekről.

Időpont: 2013. november 27. 9:00-13:00
Helyszín: Aranytíz kultúrház (1051 Budapest, Arany János utca 10.) Lovagterem
A rendezvény ingyenes, de regisztráció szükséges (lásd lent).

Részletes program és regisztráció a rendezvény honlapján:
http://szabadszoftver.kormany.hu/konferencia

Hozzászólások

Csak azt lenne jó tudni, hogy ezúttal komolyan gondola-e a kormány a szabad szoftverek használatának ösztönzését?
Mert ugye rögtön a ciklus elején már csinált egy ilyen beijesztést a Microsoft felé és abból gyorsan visszatáncolt. Én attól félek, hogy csak a zsarolási potenciált akarja erősíteni, ha jóhiszemű vagyok akkor az MS szoftver licencek árának lenyomására. Ha meg nem vagyok jóhiszemű, akkor valami másért.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mi nagyon komolyan vesszük a dolgunkat, szerintem hasznos eredményeink vannak és lesznek. Ha érdekel, gyere el és hallgasd meg :D Mi "csak" könnyítjük a használatot, javítjuk a bevezetés és átállás esélyét. De mi csak egy kis EKOP projekt vagyunk, azt, hogy a kormány pontosan mit tervez, csak a kormány tudja :)

Nem rólatok beszéltem. Ti mint FSF.hu is komolyan vettétek, efelől semmi kétségem sincs.
Az is rendben van, hogy egy ilyen lehetőséget ki kell használnotok, mert mégis csak egy új megjelenési forma és talán más emberekhez is eljut mint az FSF.hu.
A Debreceni worshopon gondolkodom. Az van hozzám a legközelebb.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A debreceni workshop-on beszéltél egy készülő "Központi rendszer menedzsment" szoftverről ami minden csomag alapú operációs rendszeren működik, így nem csak Linuxon, hanem Windowson is. A nevét nem mondtad, de egy kis google keresgélés után arra jutottam, hogy valószínűleg a RemoteRoot nevű programról volt szó.
Érdeklődnék, hogy ezzel mi a helyzet? Elsüllyedt a kormányunk nagy szabad szoftveres fellángolásával együtt?
Vagy csöndben valakik dolgoznak rajta?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A durva pénztelenség jó néhány önkormányzatot már eddig is rákényszerített a nyílt forráskódú szoftverekre, operációs rendszerekre történő átállásra, a központi közigazgatásban pedig mindig akad keret a Microsoft szoftvereire.

Én nagyon szívesen részt vettem volna a konferencián, de az időpont sajnos nem megfelelő.

Fognak készülni az előadásokról felvételek, amik elérhetők lesznek youtube / vimeo környékén?

Köszi,
Gergely

A videókat nem merem biztosra ígérni, de ha eljössz valamelyik vidéki workshopra (különösen tartalmas lesz a szegedi, mely az SFD konferencia keretei között lesz), akkor a fontosabb előadásokat megnézheted. Ha sikerül videókat készítenünk, akkor azok pár hét múlva kikerülnek majd.