Közösségi finanszírozási kampányt indított az arkOS projekt

Címkék

A nyílt forrású arkOS-ről már volt szó korábban. A projekt mottója valami ilyesmi: "Fogj egy Raspberry Pi-t, telepítsd az arkOS-t és tudd a saját felhődet (benne az adataiddal) otthon, karnyújtási, biztonságos távolságban."

A projekt mögött egy 23 éves kanadai srác áll, aki a közösségi finanszírozásban látja a rendszer fejlesztésének bebiztosítását. Hogy az arcOS fejlesztése a jövő év folyamán teljes időben biztosított legyen, pénzgyűjtési kampányt indított a projekt. A kitűzött cél 45 ezer dollár összegyűjtése. Eddig 26 ezer dollárnyi ígéret jött össze. A kampányzárásig még 20 nap van hátra.

Részletek a kampányoldalon.

Hozzászólások

A megalo/jogdíj-mániás Kovács Ákos jutott eszembe, de szerencsére ott az "r" betű. Ámbár nem kizárt, hogy közhely-szövegű és semmitmondó-zenéjű Kovács Ákos perre megy. :-)

Ezen zenekarok szövegeinek alapvető eszköze a közhely, még ha szócsavarokkal bolondítják is. A két csapat közhelyben nem marad el Ákostól.

A zenéjüket sem nevezném semmitmondás szempontjából másnak, mert gyakran van az az érzésem, hogy ezt a képet már hallottam valahol, illetve sokszor gondolok arra, hogy ilyen-olyan stílusokból összekevernek valamit, ami nem áll össze.

Szerintem nem Ákos felett vagy alatt játszanak, hanem másik ligában. Az egyik alma, a másik körte, a harmadik meg ananász, mind gyümölcs, mégis mind más. És hogy Ady vagy Bartók milyen gyümölcsök, nem tudom, de ők is csak gyümölcsök, néha édesek, néha savanyúak, máskor rothadt ízűek.

:)