Mark Shuttleworth Big Brother díjat nyert Ausztriában

Címkék

Az Ubuntu online vásárlási lencséit övező privacy aggályokról már tavaly volt szó itt a HUP-on. Szomszédaink úgy döntöttek, hogy Mark Shuttleworth megérdemel egy Big Brother díjat emiatt (videóban kb. a tizedik perctől).

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Amellett, hogy most kivételesen teljesen igazuk van, olyan cuki amikor osztrákok próbálják osztani az észt. Miközben náluk egy látszatdemokrácia van, folyamatos nagykoalíciós, többpártinak álcázott kvázi egypártrendszerrel. A Habsburg császárok óta megfigyelnek mindenkit aki számít, hipokrita bagázs.

Nem akarom öket megvédeni, de.
Kicsikét jobban élnek mint mi, és, ha itthon körülnézel - hát izé - ugyanezt láthatod, söt méginkább.
Nekem pl. Magyarország hasonlít sokszor egy lepratelepre, még úgy is, hogy "Magyarország Szeretlek!".

Néz körül Szabolcsban, Borsodban, az Ormánságban, vagy akárhol, aztán menj Karintiába, Tirolba, aztán olvasd el újra, amit írtál. Vagy cserélj szemüveget.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Attól, hogy sok pénzük van és jól élnek, sajnos még igaz, amit Ritter ír.
Ráadásul a belinkelt sarló-kalapácsos címer nem is jó állapotban ábrázolja a sast, mert vagy a maga fejbeb.szása előtt vagy után. Pedig a lényeg az önfejbeb.szás. Annak a hatása az osztrákok kreténsége.

Érdekességek az osztrák közelmúltból:

http://index.hu/kulfold/2013/03/12/mit_csinaltak_az_osztrak_papik_a_tav…

"Hogy mit gondoltak az osztrákok az Anschlussról, arról a mai kutatások azt mondják, hogy a felnőtt lakosság harmada ellenezte, harmadának mindegy volt, és egy másik harmad aktívan támogatta. A lakosság 8,2 százaléka pedig, és ez kirívóan magas arány, a náci pártba is belépett.

Az osztrákok szerencséje valószínűleg az volt, hogy Hitler agressziója rövidesen folytatódott Csehszlovákia feldarabolásával, Lengyelország lerohanásával, vagyis a világháború kirobbantásával. Vagyis az első eldőlt dominónak Ausztriát tekintették, így eshetett meg, hogy a szövetséges külügyminiszterek már 1943-ban deklarálták: Ausztria az első szabad ország, amely Hitler támadásának áldozatul esett.

Ez, a szövetségesek részéről tapasztalható hozzáállás vezethetett oda, hogy Ausztria elhitte magáról, hogy áldozat. Második világháborús szerepéért felelősségre nem nagyon vontak senkit, a szellemi, a művészeti, sőt a politikai életben is voltak jócskán olyanok, akik Hitler alatt még horogkeresztes karszalaggal grasszáltak, majd a második köztársaságban tisztességben megőszülve mentek nyugdíjba jól fizető, akár állami állásokból. Egészen 2012-ig hősi halottnak számított például az a Josef Vallaster SS-katona, aki zsidókat és fogyatékos embereket gyilkolt a sobibóri koncentrációs táborban, és akit a fellázadt foglyok öltek meg 1943-ban. Ő volt az első, akinek a nevét kihúzták a Hofburg kriptájában őrzött Halottak könyvéből. 2012-ben!"

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

OFF

Azért némi rokonság akad a németek és az osztrákok között és nem is minden osztrák tehetett akkoriban arról, hogy egyesek közülük beléptek a náci pártba és rémtetteket hajtottak végre, mint ahogy ugyanez igaz a németekre is - a maiak közül meg senki sem. Az külön bájos, hogy a gaz németek terrorbombázták Angliát és egyéb államokat, de a szövetségesek ugyanilyen tettei el vannak felejtve (pl. Drezda, Hamburg)...

/OFF

Hátha Shuttleworth-nek ettől megjön az esze.
-------------------------
Trust is a weakness...

Óh szegény osztrákok! Mindjárt jön az, hogy ők Hitler első áldozatai. Amikor volt képük kárpótlást kérni Németországtól Adenauer megígérte viccesen, hogy kárpótlásként elküldi az osztrákoknak Hitler hamvait.
Így fogadták az osztrákok Hitlert. A prágai és varsói fogadtatás azért kicsit másképpen nézett ki.

/OFF
Persze, hogy nem minden osztrák volt náci. Ettől még a lakosság 8,2%-os tagsága a náci pártban a legmagasabb arányú a különböző országok között. Még Németországban is alacsonyabb volt, 7,6%.
Itt valójában nem arról van szó, hogy a mostaniak nácik lennének. Inkább arról, amit Magyarországon szeretnek számon kérni egyes körök, azaz hogy nem számolt el a - némethez és osztrákhoz képest azért jóval kevésbé súlyos - náci, szélsőjobbos múltjával. Pedig ezt nálunk éppen az a komcsi diktatúra akadályozta, akiknek elvbarátai számon kérik az elszámolást. Az osztrákoknál meg semmi nem akadályozta ezt a szembenézést a múlttal, csak az, hogy így talán nem tetszeleghettek volna a II. vh első áldozatának szerepében.

És ez az elszámolás is érdekes. Most találtam ezt a cikket:
Szálasi zsidópolitikája volt a jobb
(szombat Zsidó politikai és kulturális folyóirat)
/OFF

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Én mindig csodálattal nézek azokra az emberekre, akik bármilyen témából 3 lólépésben el tudnak jutni pl. a faszverésig. Ez a nácis/zsidós/hitleres téma is ilyesmi. Nem lehetne ez átugorni? Annyira unalmas már 2013-ban, hogy hihetetlen. Vagy ha nem, akkor nem tudnátok ezt máshol folytatni? Biztosan vannak helyek, ahol ezeket a rendkívül fontos dolgokat ki lehet jól beszélni.

--
trey @ gépház

+1
Az osztrákok rendszeretete egyébként jól mutat a promós fényképeken, falvakra tényleg jellemző. De Bécs nevezetes kerületei mint a második igazi lepukkant szarrakások. Az ott lakókról annyit, hogy olyan agresszív, tapló, rámenős kurvákat sehol nem láttam. Nem bevándorlók bár vannak olyanok is, őslakos osztrák ribancok akik képtelenek felfogni, hogy semmit nem akarsz tőlük.

Illusztris társaságba került.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

"lets burn":

bezzeg amikor két perc alatt megtalálod az új kedvenc zenekarod egy ajánlásból, akkor nincs gond

(csak arra próbálok rávilágítani, hogy iszonyat túlkapás van ezügyben a kereskedelmi cégeknél, miközben ember nem ment utcára itthon se, amikor kiderült, hogy amúgy magyarországon is ugyan úgy követik minden köhintésünk, na ez a képmutatás, meg ezek után szeretni, hogy az android pont előre megmondja mit akarok bepötyögni: mit gondoltok az az adat honnan jön?)

lehetne egy main kapcsoló a telepítőben, hogy akarsz e bármi ilyen adatgyűjtéses kényelmi szolgáltatást vagy sem. és ha igen, akkor bekapcsolja az egészet és később egyesével még utána is le tudnád kapcsolni, ami nem kell. szerintem a probléma az nekik ebben, hogy kétséges mennyien akarnák ezt, ha megkérdeznék őket. én arra tippelnél ezért is az a default, ami.

Supported by Micro$oft
Endorsed by N$A

Inkább eme kampány, a Micro$oFt által, titokban történő szponzorálása.
Mert volt már erre a történelemben számtalanszor példa, hogy nagy érinthetetlen társaságok (cégek, kormányok, stb) kihasználták, és meglovagolták az ellenfelükön megragadható fogást.

Amúgy nekem sem tetszik, hogy adatokat gyűjtöget bárki is, főleg, hogyha visszaélhetnek vele.

Hogy messzebb ne menjünk Négy Mancs lejáratókampány szintén bécsi központtal.
Ettől függetlenül valóban érheti kritika a Canonical-t, bár Mark személy szerinti kipécézése is helytelen, nem személyes döntésének következményéről van szó. Ubuntu mellett a többi kereskedelmi rendszer ugyanezt csinálja, csak Ubuntunál és általában a gnu linux disztribúcióknál idegen volt ez az elem.

Ez is csak felesleges hisztériakeltés, semmi több. Ha ez a funkció minden probléma nélkül kikapcsolható – márpedig ez a helyzet – akkor mégis mire fel ez a hiszti?