Samsung Galaxy Gear testközelből

Részletek itt, itt, itt.

Hivatalos bejelentés itt (pastebin.com), mert az eredeti jelenleg nem elérhető. A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

szokásos samsung, nincs átütő ötlet benne, csak hardware-ben jó...

a 6e Ft-os Sony-m ugyan ezt tudja, és imádom érte. van az okosórának létjogosultsága, de szerintem erősen csak business témában, és/vagy tabletekkel-phabletekkel használva

(300 dollárért vicc, amikor tényleg, a kamerán és a feleslegesen nagy kijelzőn kívül nem tud mást, mint a most 20 dolláros Sony Liveview)

eléggé rétegtermék ebben az értelemben, ezért is írtam, hogy business témában (32 hívásom van egy nap, villamoson állva szűk zsebből kikotorni a telefont nem mindig érdemes), illetve a phabletekhez, ami tényleg táskában van épp, ott jó.

más app, vagy felhasználás nincs még, ami divatossá tehetné, az összes sony smartwatch alkalmazást végignéztem, egy olyan ötlet sincs, ami miatt szerintem emberek tömegesen vennék. az hogy a telefon kameráját távirányítom, vagy gombnyomásra zenél a telefonom nem valós haszon

amivel telibevágták az egészet, az az, hogy csak a friss tab 10.1 és a note 3-al működik, még csak az S4-re se adtak ki egy frissítést, hogy legalább legyen vásárlóközönsége. ez óriási hiba szerintem

Raadasul, szerintem a benne levo kamera felbontasa egy vicc. Hamar olyan ronda rajta az a "lyuk" akkor lenne benne valami komolyabb optika.
Akarhogy is, engem nem gyozott meg. Inkabb valami kisebb telefont a kezemre szijazok. Olcsobb, es van benne gps. :)

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Egy érdekes cikk a témában a TechCrunch-tól:
Your turn Apple!

"...general tech enthusiasts look to Samsung for innovation the same way they used to look to Apple."

Csaba

Alig varom hogy elterjedjen ez is, majd valami okos kinyilatkozza hogy 5 col alatt marpedig hasznalhatatlan, es mar johet is a merethaboru okos oraban is.
Ez is nagy es gusztustalan...

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Akkor elmondom, szerintem ez mikor lenne jó.

Olyan okosóra, amiben benne volna a wifi/bluetooth, és valamni rohadtnagy memória (minimalisszimusz 2 giga. Persze a szükséges szoftvereken felül, azaz ez user által használható RAM legyen). És lenne mellé egy fejre tehető fülhallgatóféleség, amiben nincs memória vagy csak egész kevés, de van benne egy relatíve jó nagy, cserélhető akksi, mondjuk egy BL-5C típusú. Az soká bírja, lapos, s a mérete se óriási. Azt használom jelenleg és a legnagyobb megelégedettséggel. És az órán állítanám be mit akarok lejátszani. Annak az elektronikája játszaná le a zenét, de nem hanggal hanem elküldené a blutusszal a fejhallgatónak, ami a fülembe duruzsolná. Ennek volna értelme. Egy ilyenért nem sajnálnák kiadni akár 200 dolcsit sem.
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Es ez miert jo?
Marmint, ez igy nem mas, mint egy bluetooth-os fejhallgato es... Es semmi tobb.
Semmi plusz eleterzest nem ad hozza az, hogy a karomon allitom be, amit hallgatni akarok, vagy a mobilomon.
Szoval, az otlet jo, de semmi innovacio.
Es azt hiszem, ez a okosora koncepcio problemaja, a "Nagyon szep, es mostmar olyan menok vagyunk, mint Jack Harkness kapitany, de megis mire/mitol jo ez?" kerdes.
Mindezt ugy, hogy ~naponta kell tolteni. Hat, tenyleg nem tudom. Messzemenokig nem gyozott meg.

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Például, ugye egy okosmobil nagyon drága. És nekem semmi szükségem rá. Van mobilom, de csak "buta". Tökéletesen elég. Azt kivéve, hogy jó lenne rajta hallgatni a zenéket. Pontosabban így mint ahogy leírtam, hogy továbbítaná a fejhallgatónak. De ugye azt nem lehet, mert a memóriája kb nulla ehhez.

Továbbá, ha az órában lenne mindez, messze kényelmesebb volna. Az mindig a karomon lenne. Valami meg úgyis kell ami mutatja az időt.

Ennek ellenére én sem állítom hogy akár a fentebb általam vázolt koncepcióval is ez valami húde-musthave nélkülözhetetlen cucc volna, megvagyok nélküle én is így most. De úgy már legalább egy kis értelme volna a dolognak. Szerintem. Mert most tényleg semmi.
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Vannak memoriakartyaval bovitheto, bluetooth-os es mp3 lejatszot is tartalmazo nem okostelefonok is.
Viszont, maga az "okostelefon" mint olyan, nem egy draga dolog, csak az eppen aktualis csucstelefonok.
De az mindenben draga, nem csak telefoniaban.
A karon leves meg, mint koncpcioja a "mindig nalam van" es hasonlo dolgoknak... Rengeteg olyan pillanat van, hogy barmi ami a kezeden van, jobban zavar, mint a telefon a zsebben (vagy az asztalon). Legalabbis az en eletemben.

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Bevallom, és istókuccse nem trollkodásból: Én tényleg azt hittem eddig, hogy csak az okostelefonokban van mp3 lejátszás, sok memória és blutusz! Azaz ezzel nekem újat mondtál.

Amennyiben nem túl nagy fáradság neked, megtennéd-e hogy belinkelsz nekem néhány olyan telefont, ami a lehető leggagyibb, épp csak telefonálásra + sms-ezésre jó, de lehet bele rakni mondjuk 2 giga memóriakártyát, képes onnan zenét lejátszani, de úgy hogy a blutuszra küldi? Ja és okvetlenül olyan kell, ami az USA-ban használható. És persze linkelj hozzá kérlek olyan fejhallgató-szettet is amivel ez a telefon együtt tud működni.

Tényleg csak ha nem nagy meló neked. Tudniillik nem is atól félek hogy ne tudnék találni ilyen telefont, de attól nagyonis, hogy találok egyet, megveszem, de aztán ami blutuszos fejhallgatót veszek hozzá, azzal nem fog működni.
------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

"Bevallom, és istókuccse nem trollkodásból: Én tényleg azt hittem eddig, hogy csak az okostelefonokban van mp3 lejátszás, sok memória és blutusz! Azaz ezzel nekem újat mondtál."

Csak erre egy példa (és nem a teljes követelményre, bár ki tudja): Nokia 5310 (Express Music) Van BT, nekem egy 2GB microSD van benne, kinézete alapján kimondottan mp3 lejátszásra tervezték (van rajta külön play, stop, skip gomb stb). Én sosem használtam BT-s fejhalgatót hozzá, csak drótost, így nincs tapasztalatom. Anno én is kimondottan az mp3 lejátszás miatt vettem, mert bedöglött a "csak" lejátszóm. Más kérdés, hogy be lehet-e még szerezni... - voltam kint vele az USA-ban, és ha jól emlékszem működött is.

Ja, a mérete is olyan, hogyha akarod, akkor fel lehet csatolni valami spec. pánttal csuklóra, mert elég lapos, de mellé keskeny, így olyan lesz mint a régi sci-fi-kben a kézi komm. eszközök :) - de ez csak vicc!

Ne kattints ide!

Tablet után, egy újabb termék kategória, amire semmi szükségem. Ha majd kijön a Glass, akkor majd beáll ő is a sorba.

El tudom képzelni, hogy valamelyest kihasználnám. De vagy legyen önálló hardver, és erősebb, vagy legyen kiegészítő a telefonhoz, viszont akkor nem értem minek bele ekkora cpu, és már megint mi van ezzel a siralmas akkuidővel?