Dél-Korea aggodalmát fejezte ki az egyes Apple készülékeket érintő amerikai döntés miatt

Címkék

Ahogy arról már tegnap szó volt, az Obama kabinet oly módon bírálta felül a U.S. International Trade Commission (ITC) Samsung számára kedvező döntését, amelyre közel három évtizede nem volt példa. A kabinet megvétózta az ITC azon döntését, amely szabadalomsértés miatt megtiltotta volna egyes Apple készülékek USA-ba irányuló importját és a készülékek USA-ban való árusítását. Utoljára ilyen vétóra a Reagan kormányzat alatt volt példa 1987-ben.

A dél-koreai kormányzat az amerikai döntéssel kapcsolatos aggodalmának adott ma hangot. A dél-koreai média keményen kritizálta a "protekcionista" amerikai döntést.

A dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energia Minisztérium felszólította az Egyesült Államok kereskedelmi testületét és az Obama kabinetet, hogy hozzon korrekt és ésszerű döntést a Samsung ügyében, ami pénteken döntés elé néz azzal kapcsolatban, hogy egyes telefonjaival/tabletjeivel megsértette-e az Apple szabadalmait és meg kellene-e tiltani termékeinek az Egyesült Államokba irányuló importját.

A részletek itt.

Hozzászólások

"A dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energia Minisztérium felszólította az Egyesült Államok kereskedelmi testületét és az Obama kabinetet, hogy hozzon korrekt és ésszerű döntést a Samsung ügyében"
... és Obama meghallgatta a fohászt, majd megszüntette az egész szabadalmi rendszert.
--
zsebHUP-ot használok!

"A dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energia Minisztérium felszólította az Egyesült Államok kereskedelmi testületét és az Obama kabinetet, hogy hozzon korrekt és ésszerű döntést a Samsung ügyében"
... és Obama meghallgatta a fohászt, majd megszüntette az egész szabadalmi rendszert.
...és Obama meghallgatta a fohászt, majd kivonta a csapatait az Észak-Koreai demilitarizált övezetből, majd feloldotta a katonai embargót.

Mindeközben az észak-koreai szomszédnál nemhogy túlárazott üvegbevonatú telefonra, de kajára sincs pénz, és éhendöglenek szegény rabszolg állampolgárok.

még nem terítették az nsa szoftvereit más gyártók készülékére? :) viccet félre: ki van meglepődve ezen? az más tészta, hogy lehet el kéne gondolkozzon azért a világ azon, hogy amerikát is meg lehet fogni, csak nyilván nem katonai úton (bár kínával nyilván lesz egy két vietnámja még az amcsiknak.

--
xterm

Kínát jobban aggasztja
- az export csökkenése
- a belső fogyasztás rossz struktúrája
- a hitelezési anomáliák
- a környezetszennyezés, ezen belül is a szikesedés és sivatagosodás
- a demográfiai olló
- az egészségügyi és nyugdíjrendszer problémái
- a nemek aránytalansága
és itt a végén az amerikai kötvények.
Ugyanis az USA-nak elég combos belső piaca van, elméletben(!) egy simán le is értékelhetné a dollárt, és akkor a kínai követelés „kicsit” kevesebbet érne. Másképp fogalmazva; Kínának kell aggódni az USA gazdaságáért és nem az USA-nak a kínai kézben lévő követelések miatt.

ezt mind megtehetné, de vajon mi lenne akkor, ha pl. a kintlévőségeket kína elkezdené durván behajtani? pl. pont a fent említett problémák enyhítésére? vagy mondjuk azt mondaná, hogy addig nem szállít amerikába, ameddig nem tejelnek. szóval ez nagyon kétélű dolog. nyilván mindkettő be tudna tartan a másiknak, de direktben nem teszi. a patt helyzet farvizén viszont fel tud úszni más és az egyiknek sem jó. ergo, vagy megoldják ésszel (hja, ha lenne), vagy beszopják. ez utóbbi emberibb állapot lenne. a gond az, hogy bármelyik fél bedőlését (vagy akár mindkettőét) az egész világ beszopná. pedig elég ostoba mindkettő (kína kevésbé, csak még a világ nem jött rá), bőven lehet gond ebből.

mielőtt az usát tartod esélyesebbnek érdemes arra is gondolni, hogy kína több ezer éves dinasztiákkal és azokból többel is tud már felmutatni valamit. amerikában meg régiségként mutogatják a vacak "alapító irataikat", holott anyámék háza közel olyan idős, mint ámerika. és az csak egy ház. ,) kína meg... :)

--
xterm

És mennyire igazuk is van! Nézd meg pl. Magyarországot, akik hősiesen, fehér lovon ülve, alulról fényképezve, háttérben lens flare effekttel, vitézi bátorsággal védték a Keresztény Európát puszta Jó Akarásból a Csúnya és Gonosz törököktől, tehát még ma is mennyivel jobbak mindenben, mint mindenki más, és mégis hogy el akarja őket árulni mindenki azzal, hogy ezt a Hősies Cselekedetet el akarják venni tőlük, csak mert féltékenyek rájuk (és az elmúlt három éves Unortodox Gazdasági Csodára, ami nyilván a törökverő időkig vezethető vissza).

BlackY

nem jól értelmezted az egészet, ha csak ez jött le belőle. a lényege annak a résznek az volt, hogy vannak dolgok amik miatt kínát sokan lebecsülik, mint partnert, ellenfelet, mert szerintük sötétek a modern világhoz. pedig koránt sem. volt egy korszakuk, ami (kommunizmus hőskora) ami nem engedte őket fejlődni úgy, mint a háborúktól megkímélt amerikát (aki érdekes módon az európát letaroló háborúból anyagilag is jól jöttek ki). nem mondom, hogy jobbak másoknál, de a lényeg: cseppet sem lebecsülendő, hogy ők már akkor is írott történelemmel bírtak, amikor más még a "pelenkájukkal játszottak". amikor az amerikához hasonló "kultúrák" már sehol nem lesznek, akkor kína és a hasonló kúltúrák bőven ott lesznek még. jó ez vagy rossz, de tény. lehet pontatlanul fogalmaztam (legalább kapott koncot az is, aki csak félreértelmezésből jó)

--
xterm

A Római birodalomban 80 millióan éltek akkor amikor Kínában 60 millióan. Nem kell teljesen lebecsülni az európai kultúrát és történelmet sem. Amerika, pláne az Egyesül Államok pedig minden szempontból Európából származtatja magát. Washingtonban olyan római fogalmak köszönnek vissza mint Capitolium vagy szenátus.

Kíváncsi vagyok vajon mikor fogják átkeresztelni az NSA alatt központosított titkosszolgálatokat Praetorianusokra? :-)

nem tennék voksokat, hogy az euróopai adatok pontosak, de legyen. viszont, hogy a kínaiak nem, az tuti :) sarkítás, igaz, de meglehet vannak még kína területén olyanok, akik nem tudják mi zajlik falujukon kívül. no, azt a birodalom sem biztos, hogy összeszámlálja. az adatokat honnan veszed amúgy? szívesen olvasnék pontosat róla. amúgy nem becsülöm én le az európai kultúrát, csak nem hiszem, hogy több, mint ami.

a kapitóliumos dologra meg: romániában meg azt mondják, hogy egyenesen romolustól rémusztól származnak. ettől még nem igen... ,) nem hiszem, hogy a Capitolium megnevezés sokkal több, mint "dejólnézki" vagy "wannabe" életérzés.

--
xterm

A gazdaság észrevétlen összeomlása már elkezdődött

Az amerikaiak kevesebb, mint felének van munkája

A megtévesztően tálalt legújabb munkaerő-piaci jelentés szerint a helyzet derűlátásra ad okot, azonban a breitbart július 5-i cikke kicsit más fényben tünteti fel a hivatalos számokat. Igaz, hogy technikailag több munkahely van, azonban ennek egyszerű magyarázata, hogy a korábban teljes munkaidős állásokat ma részidejű munkavállalók töltik be, tehát a korábban egyetlen ember által végzett munkát két ember látja el.

A cikk szerint az amerikaiak mindössze 47 százaléka rendelkezik teljes idejű munkával, egy olyan korban, amikor a legtöbb családban mindkét szülő teljes keresetére szükség van a megélhetéshez.

http://www.breitbart.com/Big-Government/2013/07/05/only-47-americans-ha…

Többen vannak a segélyben részesülők, mint a dolgozó emberek.

http://www.forbes.com/sites/realspin/2012/08/15/165-million-americans-a…

"Aki egy véges rendszerben hisz a végtelen növekedésben az vagy hülye, vagy közgaszdász"
Kina már elkezdte a leszakadást a dollárról, Kina és Oroszország évek óta rubel-jüan elszámolásban kereskedik egymással
Egyesült Államok államadósságának mértéke 17 ezer milliárd dollár, a vállalatok, bankok és háztartások adósságával együtt 50 ezer milliárd, ha azonban hozzávesszük a társadalombiztosítás és a bankok mérlegen kívüli adósságát is, akkor 250 ezer milliárd dollárra tehető az összeg. Gyakorlatilag visszafizethetetlen. Annál is inkább, mert az olyan feltörekvő gazdaságok, mint Kína, India és Brazília, előbb-utóbb kétségbe fogják vonni a dollár nemzetközi tartalékvalutaként játszott szerepét. Akkor pedig az USA gazdasága stagnáló válságból hiperinflációs válságba fog átbillenni, katasztrofális következményekkel – sajnos – nem csak az amerikaiakra nézve.

http://komlomedia.wordpress.com/2013/07/18/katasztrofaera-tulelni-az-os…

Reagan kormányzat alatt milyen ügyben avatkoztak közbe?

Nem tudom mennyire megbizhato a forras-site, de:

Since 1974, the ITC has instituted about 200 Section 337 investigations, according to a research study conducted at the Michigan State University College of Law that came out in the wake of the last time a president moved to block an ITC product ban, in this case Ronald Reagan in 1987. In its decision, the Reagan administration blocked an ITC ruling to prohibit the import of certain alkaline batteries. In that case, battery maker Duracell -- now owned by the Procter & Gamble Co. (NYSE:PG) -- claimed gray-market importation of its batteries was harming its U.S. profitability.

Reagan had earlier blocked two other ITC decisions -- one centered on molded sandwich panels, such as those used for the walls of aircraft, and the other related to paper manufacturing. Reagan’s predecessor, Jimmy Carter, also used this power to block an ITC ruling on certain welded stainless-steel pipes.

http://www.ibtimes.com/barack-obama-overrides-us-global-trade-watchdogs…