Az Oracle leállítja (egyes) Sun virtualizációs technológiák fejlesztését

Címkék

A hírek szerint számos Oracle partner óg-móg azután, hogy a hétvégén megtudták, az Oracle úgy döntött, hogy felhagy a Virtual Desktop Infrastructure (VDI), a Sun Ray szoftver / hardver és az Oracle Virtual Desktop Client termékvonal fejlesztésével.

Egy, az Oracle-től elérhető dokumentum írja (Oracle support account szükséges):

we have ended new feature development for Oracle Virtual Desktop Infrastructure Software, Oracle Virtual Desktop Client (OVDC) Software, Oracle Sun Ray Software (SRS), and Oracle Sun Ray Client hardware (including Sun Ray Operating Software)

valamint kiderül, hogy a cég mire fókuszál

Going forward, Oracle's desktop portfolio investments will be focused on continued development and new enhancements to both Oracle Secure Global Desktop and Oracle VM VirtualBox software.

A hír főként az egészségügyi, banki és kormányzati szektorból érkező ügyfeleket érinti kellemetlenül. Ezeken a területeken jól fogytak ezek a termékek és komoly befektetéseket eszközöltek például Sun Ray-ekbe azok mobilitása és biztonsága miatt.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Nem értem. Ha valami jól fogy, és van rá kereslet, akkor miért lövik tökön saját magukat le ezen termékek tartalmak fejlesztését?
Így hogyan fogja a főfejes a többi szigetcsoportosulást fölvásárolni?

--
This post needs more sustainable ötvencentes.

Mit nem értesz ezen?!? Nem termel elég nyereséget Larrynek.
Egy csomó dolgot ugyanezen ok miatt pusztítottak le a Sunos örökségből. Az, hogy valami "csak" szimplán nyereséges, az nem mondás abban a cégben. Kurvára nyereségesnek kell lennie (minimális kockázat mellett), hogy megfeleljen.

Az appletként való használat nem a felhasználó jókedvén múlik.
Amúgy alapvetően Windows-on van vele sok gondom.
- Van olyan Oracle kliens (pl. az önkormányzatok iskolák KIR rendszere) ami csak 1.6-os (ha jól emléksze) Java mellett megy. És van egy csomó más olyan program aminek meg újabb kellene.
- A Java automatikus frissítése csak akkor tud lefutni, ha rendszergazdaként vagy bejelentkezve. Kéri ugyan hogy válassz ki egy rendszergazdát és add meg a jelszavát, de ezzel csak a letöltést csinálja meg. Amikor telepíteni kellene azt mondja, hogy már a legfrissebb verzió van fent. És ezt naponta eljátssza amíg le nem töltöm és nem telepítem az újat.
Az egész úgy néz ki mint aminek nincs gazdája!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nálunk központi telepítés van, szóval nem érzékelem a problémát (lejön a gépre, megkérdi, hogy akarok-e frissíteni, ha igen, akkor mindent bezár, frissítések lefutnak, ennyi)

Elvileg a java visszafele kompatibilis, szóval 1.7-es java-val az 1.6-os dolgoknak mennie kell. De nyugodtan lehet a gépen párhuzamos 1.6-os és 1.7-es java is.

Van olyan Oracle kliens (pl. az önkormányzatok iskolák KIR rendszere) ami csak 1.6-os (ha jól emléksze) Java mellett megy.

B+, az nem a Java bűne. A fosadék KIR fejlesztőit szídjad, nyugodt szívvel.

Az igazi programozó bármilyen nyelven képes Fortran programot írni => a igazán szar programozó bármilyen nyelven és környezetben képes szar programot írni.

Személy szerint az tetszik, hogy a VBox megmarad.

good bye sweet prince

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

kackac

Van olyan, 1.6 alá fejlesztett IBM MQS-es cucc, ami Windows alatt csak 1.5-ös JVM-el hajlandó működni - az 1.6 -tal mindenféle hálózati hibát produkál.

GThomas