Snowden elfogadta Venezuela (és mások) menedékjog felajánlását

Folytatódik a Snowden ügy, nézzük az elmúlt napok fejleményeit. Richard Stallman és Julian Assange tegnapelőtt találkoztak, hogy egy Edward Snowden & Bradley Manning mellett szóló kampány részleteit megbeszéljék. Akkor készült ez a kép:

Edward Snowden emberi jogi szervezetekhez és magányszemélyekhez juttatott el egy állásfoglalást tegnap, moszkvai idő szerint délután 5 órakor a seremetyjevói repülőtéren. A szervezetek közt megtalálható volt az Amnesty International és a Human Rights Watch is. Snowden állásfoglalása elolvasható itt.

A dokumentumból kiderül, hogy Snowden elfogadta Venezuela (és mások) menedékjog felajánlását, de mivel nem tud biztonságosan eljutni Dél-Amerikába, menedékjogi kérelmet nyújtott be Oroszországhoz is. Snowden álítólag kész eleget tenni annak az orosz feltételnek, hogy csak akkor kaphat menedékjogot, ha nem árt a továbbiakban az USA-nak.

Hozzászólások

Elég nyomorult érzés lehet, ha ez a két arc áll ki az ember mellett.

A hőseim közös képen :-). Ez jobb, mint a Feláldozhatók 2!

Régi post, új bejegyzés. Tegnap megnéztem a közellenség című Tony Scott rendezte, 1998-as filmet. Anno láttam, még a Snowden affér előtt. Konkrétan az NSA szerepel benne, meg a korabeli módszerek. Akkoriban ezt még sci-fi elegyekkel vegyített szórakoztatásnak tartotta mindenki.
Snowden után nézve kicsit más.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor