[Video] Testközelben a Firefox OS-es ZTE Open és Alcatel One Touch Fire

Címkék

Részletek itt.

Hozzászólások

Tudom, hogy a felvételt alaposan megdolgozták, de nagyon örülnék egy ilyen szélsebes xperia u-nak.

Továbbra sem értem miért lesz jó a leggyengébb hardware-en futtatni a leglassabb software stack-et...

De majd 2-3 generáció múlva ez is használható lesz...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

"camera is to use"
nekem nagyon az jött le, hogy semmit nem lehet lesz állítani fényképezéskor...
szerk: vajon chrome böngésző lesz rá?^^
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Tök jó ez a HTML5 meg minden, de hogy a kontaktlista megnyílására 2 másodpercet kell várni az egy vicc 2013-ban.

Nem is szoktam nyavalyogni miatta, az eredeti megjegyzésemet is viccnek szántam, de ha már témánál vagyunk, akkor tulajdonképpen honnan számít valami rendes okostelefonnak?

Rendes alatt azt értem, hogy minden interkació kb. real-time történik (vagy minimum van valami visszajelzés róla), mint a régi Nokiáimon. Az, hogy 2013-ban százezernél kezdődnek azok a telefonok, amiket nem akaszt ki a _saját_ GUI-juk, nem opció. Legalábbis nekem. Nem a pénz miatt, inkább az az oka, hogy Facebook, Foursquare, Google Maps és társai már mind megvoltak a Nokia C3-asomon is.

Csak azért kérdezem, mert amennyiért anno vettem a telefont, kártyásan is lehetett már androidos cuccot venni; az vajon mire volt képes? Meg sem nyitotta volna a kontaktlistát?

Le se sz*rom honnan szedi, a nyolc éves Nokia 6230-am fél másodperc alatt hozza a névjegyeket ha hívni akarok valakit. Teszi ezt úgy, hogy van benne valami 50-150 MHz közti egymagos noname felteheteően ARM. Azt, hogy ezt az user experiencet nem tudja valami tízsszer-százszor nagyobb erőforrással rendelkező csoda ma 2013-ban azt meglehetősen szánalmasnak találom.

Tessek szemet letakarni, fulet bedugni, es sokkal jobb eleted lesz.

Ha a mostani androidodba csak SIM contactokat veszel fel, gyors lesz. Amugy valoban nem tul jo az android telefonos nem-feltetlen-gyors reakcioideje, amit neha produkal, de allitom, hogy elso alkalom utan nekem nem kell egy pillantasnal tobbet varni.... ennyit meger, hogy egy sokfunkcios eromu van a kezemben, ami nem feltetlen telefonalasra van kihegyezve, vagy hogy 700ms helyett 400ms alatt hozza be a cimlistat.

Mostmar legalabb ertem, miert nem csinaltak meg a firefox-ot hasznalhatora androidon.... mert ezen dolgoztak.

Aranyos, facebook integracio, de a contactjainak a nagy szere @gmail.com .... jellemzo :)

Amit meg nem ertek, hogy egy 320x480 (?) felbontasu telefonutanzatot most $99-ert adnanak, mikor egy androidos lenovo a660 ~$120, kb dupla ilyen jo specifikacioval.

Egy hangot nem halottam arrol, miert jo, tobb, uj ez az egesz.

Remelem lesz belole valami, de nem tennek ra nagyobb osszeget. (igazabol, semmit)

A vicc az, hogy ez alatt is Linux duruzsol (csak a marketshare miatt mondom). Múltkor kérdeztem valakit, hogy Win-es vagy Linux-os telefonja van, erre mondta, hogy nem szar Linux-os, hanem androidos. :D

Oki, igazad van, de valahun mégiscsak a beliben ottan van e az a fránya lejnuksz kernöl.

De ha azt veszed már az ubuntura vagy fedorára sem mondják hogy Linux. Az az igazság, hogy lassan elmegy a dolog "termék" irányba. Az hogy Linux kernele van senkit sem érdekel, hiszen a kenyérpirító is Niele, nem pedig netBSD. :D