BIOS frissítés ellenőrző segédprogram Linuxot futtató Samsung laptopokhoz

Címkék

Damian Moore egy rendkívül egyszerű, de hasznos segédprogramot tett elérhetővé. Linuxot használó Samsung laptop tulajoknak (is) zűrös a BIOS frissítés. A Samsung weboldalán nem látszik, hogy van-e újabb BIOS verzió. Ha valaki tudni akarja, hogy van-e újabb verzió, Windowst kell indítania, majd a Samsung által biztosított segédprogramot kell futtatnia. Csak ezért Windowst indítani állandóan nyilvánvalóan szívás.

Moore írt egy Python scriptet, amely megkönnyíti az ellenőrzést (sajnos a frissítést nem). A script a dmidecode segítségével lekérdezi a gép BIOS verzióját, majd összehasonlítja a Samsungnál elérhető verzióval.

További részletek itt.

Hozzászólások

Minek vesznek az emberek olyan vasat amin nem támogatott a számukra szimpatikus OS???? WTF??? vissza a vindózsarc meg ilyesmi

LOAD "http://digx.hu",8,1

Én már csak azt nem értem, hogy miért olyan nehéz kirakni a honlapra egy freedos imaget, vagy ilyesmit...

Tényleg nem. Laptopokon a BIOS elég sok, kritikusan fontos funkcionalitást visel, és ha bugos, egyáltalán elhanyagolható dolog, hogy mennyi meló frissiteni.

Mondjuk nekem van Windows -om és nem Samsung gépem van, csak a példa kedvéért, az a BIOS amivel vettem, random időpontban felébresztette a gépet S3 (alvó) állapotból. Ez pl. elég kellemetlen ha táskában van, mert a táska befogja a szellőzőnyilást, a gép meg esetleg megsül. Frissitettem és pl. ez (is) javult.
De a hűtés vezérlés is a BIOS feladata szokott lenni, azt is megokositották, és sokkal halkabb azóta. De lehetne sorolni.
Amúgy igen, van a gépnek egy támogatott oprendszere, aki nem azt használja, az megszivta, pont.

--
http://developersideas.blogspot.hu/
http://neurogadget.com/

(New) Added support for the function to disable & unconfigure AMT via WMI.
(New) Updated CPU microcode.
(Fix) Fixed an issue where Tivoli OS from USB memory key might not boot.

Ez a legutolsó minor verziók által hozott változtatás az én gépemhez. Szerinted mindegy? Processzor microcode-ot nem mindenki frissít az OS-e alól. Pedig ha megnézzük az errata-kat, akkor sokszor elég érdekes CPU bugokat javítanak microcode frissítéssel.

--
trey @ gépház