OpenStack CEE Day Budapest - egynapos virtualizáció és felhő konferencia

Címkék

Sziasztok,

Ezúttal szeretnénk meghívni benneteket május 29-én az OpenStack CEE Day rendezvényre, ahol nemzetközi előadók számolnak be az OpenStack nyílt forráskódú felhő infrastruktúra fejlesztéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalataikról, a legújabb virtualizációs, hálózati és adattárolási technológiákról.

Időpont: 2013. május 29. (09:00-tól)
Helyszín: Boscolo New York Palace hotel, 1073 Budapest, Erzsébet körút 9-11.

A részvételhez regisztráció szükséges, HUP látogatók számára kedvezményes jegyet biztosítunk.

Egy kis izelítő az előadásokból:

  • CERN adatközpont bemutatása (Tim Bell)
  • a VMware virtualizált felhős hálózati megoldása (Bruce Davie)
  • Juju live demo (Nicolas Thomas)
  • petabyte méretű tárolórendszer Ceph-el (Martin Loschwitz)
  • HyperV alapú felhő infrastruktúra OpenStack alapon (Alessandro Pilotti)
  • és a nagy kérdés: macskát vagy csirkét neveljünk? (Emilien Macchi)

Érdemes eljönni ha szeretnél információt kapni a valós felhasználói tapasztalatokról, a délutáni előadás során pedig mélyebb betekintést kaphatsz a kapcsolódó virtualizációs, hálózati és tárolótechnológiákról, valamint egy failover felhő telepítéséhez szükséges lépésekről.

A részletes programot és további információkat a http://openstackceeday.com oldalon találhattok, ha kérdésetek van, írjatok az event@openstackceeday.com címre.

Hozzászólások

Ez az az amatőr boros Tim Bell, aki az LSF/gLite/LCG GRID katasztrofális middleware-számlázó tákolmányt pancsolta össze pozícióból, amit a világ jó messziről elkerült. Most hirdeti az OpenStack igét -- With sufficient thrust, pigs fly just fine.

Már kezdtem megijedni, hogy senki nem fog hozzászólni. Kicsit azért sajnálom, hogy csak ilyen színvonalas, személyeskedő megjegyzés született. Egyébként ha valaki állást keres, érdemes eljönni, jelenleg ez az OpenStack vonal eléggé kilőtt HR fronton, van még elvégzendő feladat rendesen - 2 év alatt nem lehetett megváltani a világot - és nemcsak az USA-ban, hanem itt Európában is jó pár nyitott állás van.

Nem én hoztam elő a személy nevét -- viszont kontextusba helyezem, mielőtt elfelejtődne mire ment a sok közpénz, és hogy volt-e felelős. Hogy tetézzük, az említett tákolmányt akarták szabadalmaztatni USA mintára az EU-ban, mert a DG és techonolgy transfer osztály pénzt akartak szerezni (rohadtul megbánták a webet -- annak ellenére, hogy nem sokat találtak fel benne, de az egy másik történet).

Szerintem illik tartani egy szakmai minimumot, még akkor is, ha "csak" nyugat-ekvivalensek vagyunk.

But most of the people who have swept in and become the "fundable" (now MBAs with connections, who have outcompeted true technologists for VC and tech-press attention) don't really care about technology. They just heard that "tech" has a lot of people who (a) add a lot of value, but (b) are so deficient in social skills and negotiation that it's a cake-walk to take advantage of them. That attracts sociopaths into the upper reaches of "our" industry (no longer ours in any real way) who come in (always as boss-level implants) because they hear it's full of easy pickings and who stay because it turns out to be true.

És mielőtt valaki naivan bedőlne az "ajánlatnak": minden HR-es önnön jól felfogott érdeke a saját munkaadóját képviselni, aki ugyebár nem az álláskereső, sem a foglalkoztatott. Vagy ahogy mondani szokták, az az ügyvéd, akit nem te fizetsz nem a te érdekedben dolgozik.

Végül nem vagyok benne biztos, hogy etikus €60-t elkérni ott, ahol egyébként HUF a fizetőeszköz (tetszik, nem tetszik), ha valójában egy állásbörzével egybekötött PR akcióról van szó.

Alapvetően ez nem egy állásbörzével egybekötött PR akció, hanem én úgy érzem az elmúlt évek ide kapcsolódó OpenStack Design Summit-jaiból összeszedett elég jó áttekintés az egész platformról, amiért nem kell egy vagyonért az USA-ba utazni. Másrészt meg a HR-hez visszacsatolva, szerencsére ebben a régióban valami kapitalizmus féle van kialakulóban, ahol a kereslet-kínálat meghatározza a piacot. Jelenleg a technológiához szorosan kapcsolódó területeken nagyobb a kereslet, mint a kínálat, ami kedvez a szakembereknek, nyilván más olvasatban ez problémát jelent a munkaadók számára, amit véleményem szerint csak 1-2 éves időtávlatban tudnak orvosolni.

Ha fáj a 60EUR (sajnos ezek az olaszok is vannak annyira kapitalisták, hogy a két szép szemünkért cserébe nem adják oda a rendezvényhelyszínt), én szívesen küldök neked egy ingyenjegyet, ne ez legyen a részvétel akadálya.

Másrészt meg az iparágban lassan el kéne dönteni, hogy továbbra is korbáccsal hajtjuk a lovat, vagy megtanuljuk kezelni a gőzgépet. Azért ez egy tanulható technológia, odafigyeléssel és szorgalommal lehetőség van valamennyit behozni az eddigi lemaradásból. Én találkoztam már itthon olyan cégekkel, akik elindultak ezen az úton, és ahogy elnézem, teljesen más dimenzióba tudták helyezni az üzemeltetést, mint az átlag IT cégek többsége. A lehetőség adott tessék élni vele!

Ezt én értem, hogy problémád van vele, nyilván ez egy teljesen normális dolog, hogy nem értünk egyet mindenkivel, de lesz még jó pár előadó, akik szerintem érdekes témákkal jelentkeznek. Nekem személy szerint nincsen bajom vele, láttam már pár előadását, abban a kontextusban, ahol elhangzott, nem találtam benne kivetni valót. Kicsit outsiderként ezen a területen talán még érdekes is volt.

Nekem ez még tetszik is, csak mi ez a Kód, mely szerint -20Eur, de attól még marad a 60Eur?

Szia, azért nem, mert ez alapvetően egy regionális rendezvény, és ki kell szolgálni a környező országokból jelentkezőket is, ezt az eszközt tudtuk a leggyorsabban használatba venni (nyilván nyugati területen ez elterjedtebb mint nálunk). Természetesen ezeket az észrevételeket köszönöm, összegyűjtjük őket, és a következő ilyen jellegű rendezvénynél megpróbáljuk megoldani. Ha jelentkeztél és van jegyed, a pénzügy intézi a számlázást, ha bármi gond van, jelezd felém!